Verdachte huiselijk geweld met politiehond aangehouden


Verdachte huiselijk geweld met politiehond aangehouden

Laatste update:
17-02-2016 | 12:25

Rotterdam - Een 39-jarige man uit Rotterdam is op 16 februari in de Geullestraat aangehouden, nadat hij in zijn woning zijn vrouw en (tiener)zoon geslagen en bedreigd had.

Een agent fietste in zijn prive-tijd in de betreffende straat en zag de geemotioneerde slachtoffers in hun voortuin staan. Toen hij bij hen informeerde wat er aan de hand was, kwam de verdachte naar buiten en zocht meteen ruzie met de agent. Hij bedreigde de politieman en ging volledig door
het lint. De agent besloot daarop naar huis te fietsen en zijn politiehond erbij te halen om de verdachte rustig te krijgen.
Toen de agent met zijn hond naar de woning van de verdachte terugkeerde, stond deze hem al op te wachten. De man was zo mogelijk nog agressiever geworden en bedreigde de agent meermalen met de dood. Toen hij een slaande beweging maakte, beet de hond hem in zijn arm. De verdachte trapte daarop
de agent en sloeg de hond. Met hulp van een omstander kon de verdachte onder controle worden gebracht. Ter plaatse gekomen andere agenten namen de verdachte vervolgens over. Hij zit vast en wordt verhoord.