Gemeente nodigt direct omwonenden Schakenbosch uit voor klankbordgro..


Voorleeshulp

17 februari 2016 - Op 15 december 2015 heeft de gemeente besloten dat er een asielzoekerscentrum mag komen op het terrein van Schakenbosch. Op dit moment is de gemeente in overleg met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om te komen tot een bestuursovereenkomst waarin de gemeente en
het COA afspraken met elkaar vastleggen. Vandaag en morgen ontvangen direct omwonenden van Schakenbosch een brief van de gemeente met daarin een uitnodiging om deel te nemen aan een klankbordgroepbijeenkomst.

Tijdens deze bijeenkomst wil de gemeente met direct omwonenden in gesprek gaan over een aantal specifieke onderwerpen die onderdeel uitmaken van de afspraken tussen het COA en de gemeente: de inrichting van het terrein rondom het asielzoekerscentrum, het borgen van de leefbaarheid en de
veiligheid rondom het asielzoekerscentrum en de communicatie tussen gemeente, het COA en omwonenden.

Tijdens informatieavonden in oktober en november 2015 heeft de gemeente al veel aandachtspunten, vragen en opmerkingen van inwoners opgehaald. De opbrengst daarvan is input voor de bestuursovereenkomst die op dit moment dus in de maak is.

Op de hoogte blijven?

Op onze website www.lv.n/azc kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Ook vindt u hier meer informatie en een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.