Blijk van waardering mantelzorger voor 1 maart aanvragen


17 februari 2016Is er iemand in uw omgeving die in 2015 intensief voor u zorgde? Die minimaal 8 uur per week vrijwillig bijvoorbeeld de boodschappen deed, administratie bijhield of regelmatig voor u kookte? Wilt u graag laten weten hoe u deze hulp heeft gewaardeerd? Dan kunt u nog tot 1 maart
2016 de blijk van waardering voor mantelzorgers aanvragen.
Vrouw helpt man in rolstoel bij de boodschappen

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor wie zelfstandig wil blijven wonen, maar daar wel hulp en zorg bij nodig heeft. De gemeente Amersfoort wil mantelzorgers graag een blijk van waardering geven in de vorm van een geldbedrag.

De blijk van waardering is voor een mantelzorger die:

* minimaal 8 uur per week en langer dan 3 maanden zorg verleent aan een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in de directe omgeving
* deze zorg onbetaald verleent (of vanuit een PGB)
* dit doet in zijn of haar eigen tijd.

Hoeveel?

Hoe hoog het bedrag is per aanvraag, is afhankelijk van het aantal aanvragen dat bij de gemeente wordt ingediend. Het uiteindelijke bedrag is voor iedere mantelzorger gelijk en bedraagt maximaal EUR 200,-.

Aanvragen

Alle mensen die staan ingeschreven in de zorgadministratie (Wmo en Jeugdwet) en de mantelzorgers die staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg hebben eind 2015 een brief gekregen met een aanvraagformulier. Het formulier kunt u ook vinden op www.amersfoort.nl/mantelzorg.

Facebook Twitter LinkedIn NuJij Email