Politie rolt twee hennepkwekerijen op


Politie rolt twee hennepkwekerijen op

Laatste update:
17-02-2016 | 14:26

Oostburg - Sluiskil - Dinsdag trof de politie in twee woningen aan de Jan Steenstraat in Oostburg en de Gildestraat in Sluiskil twee hennepkwekerijen aan.

De kwekerijen bestonden uit ruim honderd planten in Sluiskil en 150 planten in de woning in Oostburg. De politie arresteerde vijf mensen.

Sluiskil

De hennepplanten en de kweekinstallatie werden op de zolder van de woning aangetroffen. De bewoner is aangehouden en naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij is ingesloten. De man kreeg hierna te horen dat hij langer vast blijft zitten.

Oostburg

In een woning aan de Jan Steenstraat werden op de eerste verdieping twee kweekruimtes aangetroffen. Agenten hielden drie mannen uit Oss (32, 35 en 47 jaar) en een 38-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats aan.

Ruimingsbedrijf

De politie heeft in overleg met de Officier van Justitie de plantages laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Brandgevaar

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven
draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

* Aanwezigheid van hennepgeur;
* Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
* Constant zoemend of ronkend geluid;
* Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.