Bewoners Koningin Wilhelminaweg bekijken kunstideeen viaduct Zaltbom..


Laatste update: 17 februari 2016.

Ruim tachtig kunstenaars dienden een idee in voor een kunstuiting onder of bij het viaduct onder de A2 aan de Van Heemstraweg/Koningin Wilhelminaweg in Zaltbommel. Drie kunstenaars zijn geselecteerd om hun idee verder uit te werken.

Zij presenteren hun idee op 22 februari aan de bewoners van de Koningin Wilhelminaweg in Zaltbommel en de Commissie Beeldende Kunst. Samen bepalen zij welk kunstwerk het viaduct vanaf juni siert.

Beoordeling kunstuitingen

Bewoners/omwonenden kunnen tijdens de presentatie hun voorkeur en opmerkingen aangeven. De Commissie Beeldende Kunst kijkt per ontwerp kritisch of het aan alle eisen voldoet. De kunstuiting moet bijdragen aan een aangenamere omgeving bij het viaduct. Daarnaast moet het kunstwerk onder andere
veilig zijn en geen hinder vormen. Ook kwaliteit en duurzaamheid zijn van belang. En het kunstwerk moet voldoen aan de regelgeving van gemeente en Rijkswaterstaat.

Advies omwonenden en Commissie Beeldende Kunst

De Commissie Beeldende Kunst brengt haar bevindingen en die van de bewoners/omwonenden van de Koningin Wilhelminaweg vervolgens samen in een advies aan de gemeente Zaltbommel. De gemeente Zaltbommel bespreekt dit advies. Naar verwachting is de kunstuiting na de zomer klaar.

Kunstopdracht

In september 2015 deed de gemeente Zaltbommel een oproep voor kunstenaars om hun idee voor een kunstuiting bij het viaduct onder de A2 in te sturen. Het viaduct ligt in de buurt van de pas opgeknapte Koningin Wilhelminaweg, daarom nodigde de gemeente Zaltbommel hen uit om hun mening te geven
over de geselecteerde ideeen voor een kunstuiting bij het viaduct.