Eerste bouwkavels verkocht in Fase 3 De Beljaart


Recent is met Van Wanrooij Projectontwikkeling uit Geffen een koopovereenkomst getekend voor 20 bouwkavels in Fase 3 van De Beljaart. De koopsom bedraagt circa 1,1 miljoen euro.

Van Wanrooij is de eerste ontwikkelaar die van de gemeente Dongen bouwgrond koopt in Fase 3 van De Beljaart. Dit deel van de wijk ligt vlak bij Medisch Centrum Beljaart en achter de bedrijvenstrook aan de Bolkensteeg. De 20 woningen staan reeds in de verkoop. In Fase 3 is ruimte voor maximaal
190 woningen. Naast Van Wanrooij gaan Moeskops' Bouwbedrijf, Van de Ven Bouw en Casade ook (huur)woningen bouwen in dit deel van De Beljaart.

Wethouder Ad van Beek (Grondzaken) ziet de grondexploitatie sterk aantrekken. "Ontwikkelaars investeren weer in Dongen. Afgelopen jaar hebben we bouwgrond verkocht in De Beljaart, aan de Jan Mertenslaan en op bedrijventerrein Tichelrijt. Daarnaast zijn er stroken grond verkocht met bestemming
agrarisch en snippergroen."

In 2015 is voor ongeveer 3,7 miljoen euro aan bouwgrond verkocht. In 2014 lag dat bedrag nog op 0,8 miljoen euro.

Verkoop grond Beljaart

Op de foto van links naar rechts: wethouder Bea van Beers, Jean-Paul van Rossem (acquisiteur Van Wanrooij), wethouder Ad van Beek, Clemie van Wanrooij (directeur), burgemeester Marina Starmans en Patrick Verschoor (adviseur Grondzaken).Foto: Jan Stads/Pix4Profs.