Mohamed el Achkar algemeen directeur DPZ gemeente Den Haag


Mohamed el Achkar algemeen directeur DPZ gemeente Den Haag

Gepubliceerd:
17 februari 2016

Laatste wijziging:
17 februari 2016

Ir. M. (Mohamed) el Achkar MCM is m.i.v. 1 april 2016 benoemd tot algemeen directeur van de dienst Publiekszaken (DPZ) van de gemeente Den Haag. Momenteel is El Achkar werkzaam bij de Nationale Politie als strategisch adviseur en programmamanager.

Mohamed el Achkar (1973) is sinds 2011 werkzaam bij politie. Tot 2014 als directielid bij de politie Haaglanden waar hij leiding heeft gegeven aan verschillende bedrijfsvoering onderdelen waaronder Financien, ICT en Huisvesting.

In deze rol heeft hij ondermeer het nieuwbouwproject de YP in stadsdeel Ypenburg aangestuurd. Ook was hij verantwoordelijk voor de regie op de reorganisatie die leidde tot de vorming van de politie-eenheid Den Haag, een samenvoeging van de oud korpsen Haaglanden en Hollands Midden. In zijn
huidige functie ontwikkelde hij een landelijke visie op ontwikkelingen als radicalisering, etnisch profileren en interne uitsluiting en speelde hij een belangrijke rol bij de aanpak van de gebeurtenissen in de Schilderswijk.

Tussen 2002 en 2011 was El Achkar werkzaam bij TNT Post in verschillende functies, waaronder als Marketing Director van TNT Post International Mail. Hij gaf daar leiding aan diverse strategische vernieuwingsprocessen.

Passie voor de publieke zaak
Naast zijn professionele loopbaan is hij, vanuit zijn passie voor de publieke zaak, betrokken (geweest) bij talloze maatschappelijke organisaties en initiatieven. Zo is hij nu lid van de Raad van Toezicht van stichting TANS (The Ambitious Networking Society) en van de adviescommissie van
Kansfonds.
Ir. El Achkar studeerde Civiele Techniek aan de TU Delft en heeft een mastergraad in Change Management behaald bij het Sioo.

Zijn benoeming als algemeen directeur van de Dienst Publiekszaken bij de gemeente Den Haag noemt hij een grote eer. "Werken aan maatschappelijke vernieuwing, denken vanuit het perspectief van de burger en het activeren van mensen, bedrijven, organisaties en overheden is altijd mijn grote
passie geweest. Die passie kan ik in deze rol meer dan kwijt. Ik kijk er naar uit om samen met alle collega's van DPZ te werken aan excellente dienstverlening waarbij de burger centraal staat", aldus Mohamed el Achkar over zijn benoeming.