Donderdag in `Bureau Rijnmond'


Donderdag in `Bureau Rijnmond'

Laatste update:
17-02-2016 | 18:20

Rotterdam - In 'Bureau Rijnmond', het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie beelden van verdachten van misdrijven. In de aflevering van donderdag 18 februari vragen zij de hulp van de kijkers bij de volgende zaken:

Overval Mathenesserplein, Rotterdam

Op zondag 3 januari jl waren drie medewerksters aanwezig in een winkel aan het Mathenesserplein in Rotterdam. Rond 16.20 uur was een van hen in het magazijn achter in de winkel aan het werk toen een tweede medewerkster het magazijn binnenkwam. Wat zij niet in de gaten hadden, was dat er ook
man het magazijn binnen kwam lopen. Hij bedreigde de medewerksters met een vuurwapen en ging er vandoor met geld uit de kluis. Er zijn beelden van de overvaller.



















Beroving na afspraak verkoopsite

Drie berovingen in korte tijd na afspraken via een Marktplaats. En steeds zijn nietsvermoedende handelaren of klanten het slachtoffer van verschillende aanvallers. En steeds wordt geweld niet geschuwd. Er zijn beelden van de verdachten. Ook in dit item een aantal tips hoe te voorkomen
slachtoffer te worden van deze vorm van criminaliteit.

Meld Misdaad Anoniem

Voor oplossen van misdrijven is de hulp van het publiek onmisbaar. Dat gebeurt vaak via Meld Misdaad Anoniem waar je een misdrijf kunt melden. Stel dat jij iets weet over een misdrijf en je weet wie de dader is en stel dat die dader jouw ook kent... dan ga je niet zo snel naar de politie. In
dat geval is Meld Misdaad Anoniem een goed alternatief. Daar kun je misdaad anoniem melden. Uiteraard vraagt men dan om zo veel mogelijk feiten maar die informatie wordt daarna anoniem bij de politie bezorgd.



Op dit moment draait in de Rotterdamse haven de campagne "Rotterdamse Haven, Veilige Haven".



Een veilige Rotterdamse haven is nl. van belang voor alle Rotterdammers. Politie, Openbaar Ministerie en havenbedrijven werken daarom nauw samen om havencriminaliteit niet alleen aan te pakken, maar ook te helpen voorkomen. De mensen die in de haven werken hebben daarbij een belangrijke rol.
Zij worden via een campagne opgeroepen om verdachte signalen te melden . En ook daar kan Meld Misdaad Anoniem een belangrijk middel zijn.

Inbraak en pinnen met gestolen pas

Bij een inbraak in een woning aan de Hoofdweg in Oostvoorne zijn diverse bankpassen weggenomen. Ook maakten de daders een groot geldbedrag buit. Na de inbraak werd met de gestolen passen tot tweemaal toe geprobeerd te pinnen bij de Rabobank in het centrum Ridderkerk. Dit mislukte echter. De
derde poging was een aantal uur later bij een Rabobank in Cuijk. Ook hier lukte het niet en blokkeerde de pas. Van de pinner zijn beelden.

Chafik Zidane

Vorige week vroegen wij in Bureau Rijnmond de hulp van de kijker in het onderzoek naar de dood van Chafik Zidane. Deze week opnieuw aandacht voor deze zaak met aanvullende informatie.

Bezit vuurwapen

De politie is op zoek naar een man die betrokken is geweest bij een schietincident aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam-Zuid in november vorig jaar. Het schietincident vond plaats in een portiek van een van de woningen. Hierbij zou de man met een vuurwapen, vermoedelijk een afgezaagd
jachtgeweer, van binnen naar buiten hebben geschoten. Er zijn gelukkig geen mensen gewond geraakt, maar er is wel een deur gesneuveld.



`Bureau Rijnmond' is donderdagmiddag rond 17.15 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.