AkzoNobel versterkt Performance Coatings business met voorgenomen overname van BASF's Industrial Coatings business

17 februari, 2016

AkzoNobel heeft vandaag een overeengekomen bod uitgebracht om BASF's Industrial Coatings business te verwerven voor EUR475 miljoen.

De transactie zal technologien, patenten en handelsmerken omvatten, alsmede de levering aan klanten wereldwijd. Daarnaast zullen twee fabrieken - een in het Verenigd Koninkrijk en een in Zuid-Afrika - worden overgedragen aan AkzoNobel. De business genereerde een omzet van ongeveer EUR300 miljoen in 2015 en levert producten voor diverse eindgebruikers, waaronder coil, meubelfolie en panelcoatings, windenergie en algemene industrie, en commercieel vervoer.

"Deze voorgenomen overname zal onze positie in de belangrijke coil coatings markt versterken en sluit goed aan bij onze bestaande activiteiten, waardoor wij essentiele oplossingen kunnen blijven bieden voor onze klanten", zei AkzoNobel CEO Ton Buechner. "Wij blijven inzetten op onze strategie om onze visie van leidende marktposities die toonaangevende prestaties leveren, te bereiken."

De voorgenomen transactie zal naar verwachting voor eind 2016 worden voltooid en is onderhevig aan overleg met werknemersvertegenwoordigers en onder voorbehoud van de gebruikelijke opschortende voorwaarden, waaronder het verkrijgen van de vereiste wettelijke goedkeuring.

- - -

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicalien.Vanuit een eeuwenlange expertise voorzien wij industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en duurzame technologieen om te voldoen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben circa 45.000 medewerkers verspreid over 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Flexa, Sikkens en Jozo. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid van waaruit we ons inzetten voor een hogere kwaliteit van leven en betere leefbaarheid in steden.