50PLUS steunt initiatief VVD voor pensioenen

50PLUS wil snel een oplossing vinden voor mensen die hun pensioen moeten aankopen bij een extreem lage rente. Dat zei Tweede Kamerlid Henk Krol dinsdag 16 februari bij het debat over de Wet uitbetaling Pensioen in Pensioeneenheden.

Krol steunde een initiatiefwetsvoorstel van Kamerlid Helma Lodders (VVD). Dat moet een oplossing bieden voor mensen die hun pensioen moeten aankopen bij een extreem lage rente. Dat is iets wat sterk speelt met de zeer lage rente van dit moment.

50PLUS krijgt hier veel emails over en de partij wil hier graag een oplossing voor hebben. Om die reden is het voorstel van mevrouw Lodders met een positief-kritische blik bekeken en van vragen en commentaar voorzien.

Krol zag in het initiatiefwetsvoorstel van de VVD-ster dat de zorgplicht van de pensioenuitvoerder is uitgebreid. Dat noemde hij winst, vooral voor de deelnemers. 50PLUS is het met mevrouw Lodders eens dat het goed is om snel een oplossing te vinden voor mensen die hun pensioen moeten aankopen bij een extreem lage rente.

(c) 16 februari 2016