Buig niet langer voor chanterende Turken

17/02/2016AdministratorIn de Kamer, Spreekteksten Louis

Voorzitter, zonder enige schaamte geeft premier Rutte toe aan de pure chantage van Turkije. De EU wordt als een kleine jongen afgebluft. Het is een uiterst gevaarlijk spel.

De Turken krijgen wat zij willen: namelijk vele miljarden en uitzicht op Turkse toetreding. Volgens de Turkse premier zijn hier vorige week zelfs grote stappen in gezet. En het enige dat de EU binnenhaalt zijn nieuwe Turkse dreigementen om de poorten naar Europa helemaal open te zetten.

De onderhandelingen zijn doordrenkt met slapheid en angst. Het is vreselijk om te zien. Wij zeggen tegen de premier: Buig niet langer voor Turkije. Geef het land geen eurocent meer en maak het nooit lid van de EU.

Het regime van Erdogan laat zijn dubbele agenda ook zien in Noord-Syrie. Daar worden de heldhaftige Koerden gebombardeerd. Waarom zwijgt het kabinet over deze laffe aanvallen? Neem nu eens krachtig afstand van de Turkse alliantie met ISIS.

Voorzitter, zelfs de NAVO moet nu ingrijpen in de asielcrisis. Maar waarom gaat zij de boten niet terugsturen naar de Turkse kust? De NAVO moet een vlootblokkade samenstellen waar niks of niemand doorheen komt.

Voorzitter, een aantal landen neemt eindelijk krachtige maatregelen. Sinds Zweden de grenscontroles heeft ingevoerd, komen er 90 procent minder migranten binnen. Frankrijk zet een totale stop op de opname van asielzoekers. Ook de Oost-Europese landen verweren zich moedig tegen de plannen van Merkel en willen een Bulgaars-Macedonisch hek bouwen.

Wij zeggen: Sluit ook de Nederlandse grenzen. Kom nu eindelijk eens op voor de belangen van de eigen bevolking.

Voorzitter, de verdragen van Maastricht, Schengen en Dublin zijn mislukt. Een Brexit is in zicht. Het einde van de Europese Unie komt zo steeds dichterbij. En dat is heel mooi nieuws voor Nederland.

Dank u wel.