Aruba gastland voor VN conferentie Private Public Partnership

Aruba gastland voor VN conferentie Private Public Partnership

Oranjestad - De Verenigde Naties organiseren in maart een conferentie over Public Private Partnership (PPP) in Aruba. Minister van Infrastructuur Benny Sevinger kondigde tijdens een persconferentie dat hij daar een `side event' voor Aruba bij wil organiseren.

Tijdens dit evenement worden internationale projecten gepresenteerd en kunnen ontwikkelaars meteen op zoek naar financiering.

De driedaagse conferentie wordt gehouden van 22 tot en met 24 maart in het Renaissance Conference Center en is een samenwerking tussen de VN en Aruba. In totaal zijn er 37 Small Island Developing States (SIDS) daar vertegenwoordigd samen met wereldleiders in de publiek-private samenwerking.

De conferentie creeert een internationaal platform voor het versterken van de samenwerking en gezamenlijk de "Sustainable Development Goals" te bereiken. Zowel lopende als aankomende projecten worden getoond en besproken tijdens de conferentie. In Aruba zijn de voorbeelden van PPP-projecten de Green Corridor en de Watty Vos Boulevard.

Er zijn zeven sessies: oceanen, infrastructuur, duurzaam, toerisme, verbinding (ICT en transport), duurzame landbouw, duurzame energie en financien. Minister Sevinger wil een stap verder gaan, door het organiseren van een side-event. Alle 37 aanwezige landen zullen projecten presenteren, maar zoeken ook naar financiering voor. En hier moet Aruba op inspringen, aldus minister Sevinger. Zo kunnen alle partijen presentaties geven aan een publiek bestaande uit aannemers, banken, architecten en financiele instellingen.

Daarnaast heeft de conferentie ook als doel, het realiseren van ideeen en het oprichten van een databank die moet zorgen voor betere uitwisseling van ervaringen en goede praktijkvoorbeelden tussen de VN lidstaten.