Arbeidsmarktproject succesvol afgerond

*Een arbeidsmarktproject voor de bouwsector in Gelderland en Overijssel is met succes afgerond. Ruim 88% van de deelnemende werkloze bouwvakkers is weer aan het werk. Daarvan heeft een derde inmiddels een vast en de helft een tijdelijk contract. In het project is veel aandacht gegeven aan om-, her- en bijscholing voor zowel binnen als buiten de bouw.

Zo zijn de nodige bouwvakkers met behulp van het project omgeschoold naar banen in sectoren als transport en milieu. Werkgelegenheid en goede scholing zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de mobiliteitspool werden werkloze bouwvakkers zowel in groepsverband als individueel geactiveerd en begeleid naar werk. Het feit dat er zoveel werkloze bouwvakkers weer een baan konden vinden is behalve voor hun persoonlijk ook belangrijk geweest voor de stimulering van de regionale economie.

Europees Globaliseringsfonds

Het arbeidsmarktproject kreeg in juli 2014 1,56 miljoen euro subsidie uit het Europees Globaliseringsfonds. De aanvraag was eind 2013 door de Gelderse en Overijsselse bouwsector in nauwe samenwerking met UWV en sociale partners ingediend, o.a. FNV Bouw en CNV Vakmensen.

Het project behelsde actieve begeleiding en (inter-)sectorale bemiddeling van 559 bouwvakkers die in de periode maart tot en met november 2013 hun baan verloren als gevolg van de financieel economische crisis.