Verbouwing Molenplein gestart

Het Molenplein in het centrum van Heerenveen wordt opgeknapt. Dinsdag 16 februari werd het startsein hiervoor gegeven. Gedeputeerde Sietske Poepjes, wethouder Siebren Siebenga en Jan Achttien haalden samen de eerste bestrating uit het plein. Voor de heer Achttien was dit moment extra speciaal. Hij werkte mee aan het leggen van de huidige bestrating circa 35 jaar geleden.

Op het Molenplein komt ruimte voor drie winkels, waaronder twee supermarkten. Het plein wordt daarom heringericht en uitgebreid met minimaal 80 parkeerplaatsen. Vanuit de Investeringsagenda Drachten Heerenveen draagt provincie Fryslan ruim EUR 1,4 miljoen bij aan de herinrichting. Gedeputeerde Sietske Poepjes: "Met de investeringsagenda werken we aan een betere bereikbaarheid en economische positie van Heerenveen. De aanpak van het centraal gelegen Molenplein draagt hier concreet aan bij. Het plein heeft straks een belangrijke centrale functie. Dat is niet alleen goed voor Heerenveen, maar ook voor de regio."

In de investeringsagenda Drachten Heerenveen werken provincie en gemeenten samen. Tot 2018 investeren zij ruim 86 miljoen om de bereikbaarheid en sociaal-economische structuur van beide plaatsen te verbeteren. In Heerenveen gaat dit naast de herinrichting van het Molenplein onder andere ook om het verbeteren van de aansluitingen op de A32 en het vernieuwen van het busstation.