Ministerraad van 18 februari 2016


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 18/02/2016

De ministerraad vergaderde op donderdag 18 februari 2016 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:


* Verslag van het tweede Universeel Periodiek Onderzoek tijdens de VN Mensenrechtenraad in Geneve

De ministerraad neemt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders akte van het tweede Universeel Periodiek Onderzoek en de aanbevelingen die eruit voortvloeiden tijdens de VN Mensenrechtenraad op 20 januari 2016 in Geneve.

* Uitoefening van het mandaat van lid van de raad van bestuur, voorzitter en directeur-generaal van het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon een ontwerp van koninklijk besluit goed dat nadere regels bevat over de uitoefening van het mandaat van een lid van de raad van bestuur, voorzitter en directeur-generaal van het Federaal
Agentschap voor Nucleaire Controle.

* Dossiers inzake Regie der Gebouwen

De ministerraad keurt op voorstel van de minister belast met de Regie der Gebouwen Jan Jambon de volgende dossiers goed:

* Tussenkomst van Finexpo in aanvragen voor exportkrediet

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Handel Pieter De Crem twee aanvragen voor exportkrediet goed.

* Overeenkomst tussen Belgie en Colombia over het verrichten van betaalde werkzaamheden door gezinsleden van het diplomatiek en consulair personeel

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een voorontwerp van wet goed over de overeenkomst tussen Belgie en Colombia over het verrichten van betaalde werkzaamheden door gezinsleden van het diplomatiek en consulair personeel.

* Overeenkomst tussen de Benelux en Kazachstan over de overname van illegaal verblijvende personen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een voorontwerp van wet goed over de overeenkomst tussen Belgie, het Groothertogdom Luxemburg, Nederland en Kazachstan over de overname van illegaal verblijvende personen.

* Protocol dat het Benelux-Verdrag over de intellectuele eigendom wijzigt

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een voorontwerp van wet goed over het protocol dat het Benelux-Verdrag over de intellectuele eigendom wijzigt.

* Protocol met wijziging van Benelux-Verdrag over intellectuele eigendom wat betreft de administratieve procedure tot nietigverklaring of vervallenverklaring van merken

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een voorontwerp van wet goed dat het Benelux-Verdrag wijzigt over de intellectuele eigendom, wat betreft de oppositie en de invoering van een administratieve procedure tot nietigverklaring of
vervallenverklaring van merken.

* Zetelakkoord tussen Belgie en het Internationaal Instituut voor Democratie en Electorale Bijstand

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een voorontwerp van wet goed over een zetelakkoord tussen Belgie en het Internationaal Instituut voor Democratie en Electorale Bijstand.

* Benelux-Verdrag over grensoverschrijdende en interterritoriale samenwerking

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een voorontwerp van wet goed over het Benelux-verdrag rond de grensoverschrijdende en interterritoriale samenwerking.

* Overeenkomst tussen Belgie en Macedonie over politiesamenwerking

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een voorontwerp van wet goed over een bilaterale overeenkomst tussen Belgie en Macedonie inzake politiesamenwerking.

* Zetelakkoord tussen Belgie en het Europees Instituut voor Bosbouw

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een voorontwerp van wet goed over een zetelakkoord tussen Belgie en het Europees Instituut voor Bosbouw.

* Zetelakkoord tussen Belgie en de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een voorontwerp van wet goed over het zetelakkoord tussen Belgie en de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen.

* Internationaal Verdrag over de verwijdering van wrakken

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een voorontwerp van wet goed over het Internationaal Verdrag over de verwijdering van wrakken.

* Conventie van de Internationale Arbeidsorganisatie over de arbeidsomstandigheden in hotels, restaurants en gelijksoortige inrichtingen

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Dider Reynders een voorontwerp van wet goed over de conventie nr. 172 van de Internationale Arbeidsorganisatie over de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden in hotels, restaurants en gelijksoortige inrichtingen.

* Regeling voor financiering van eindeloopbaanmaatregelen voor personeelsleden lokale politie

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine een voorontwerp van wet goed over de financieringsregeling van eindeloopbaanmaatregelen voor de personeelsleden van de lokale politie.

* Bescherming van de volksgezondheid tegen radioactieve stoffen in water bestemd voor consumptie

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de Europese richtlijnen* in Belgisch recht omzet door de voorschriften vast te stellen voor de bescherming van de volksgezondheid tegen radioactieve
stoffen in water bestemd voor menselijke consumptie.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden