Geen EK Voetbal in 2016, wel een WK in Nederland

Gepubliceerd: 18-02-2016

WK Nederland op sportpark Middenmeer

Terwijl het Nederlands Elftal zich niet heeft weten te kwalificeren voor het EK voetbal in Frankrijk wordt er in Nederland weer begonnen aan de organisatie van ons eigen WK. Op dit WK zal oranje wel aanwezig zijn.

Al sinds 2001 wordt het WK Nederland georganiseerd in Amsterdam. Een heus WK Voetbal waar landenteams het tegen elkaar opnemen. Het unieke aan dit toernooi: De deelnemers wonen allemaal in Nederland, maar komen uit voor het land waar zij of hun ouders zijn geboren. Op dit amateurtoernooi kan iedereen zich dus echt even international voelen. Jaarlijks worden er wedstrijden gehost als Suriname tegen Egypte, Peru tegen Burundi en Irak tegen Iran. De poule-indeling wordt gepaald door een officiele loting. Frits Barend verrichtte deze in het verleden een aantal keer.

De inschrijvingen zijn weer geopend. Iedereen kan meedoen aan dit evenement, mits er wel wordt voldaan aan de strakke regelgeving en alle inschrijfprocedures. "Wij doen er alles aan om ons gedachtegoed te bewaken. Ondanks het hoge niveau blijft meedoen namens het land van herkomst is belangrijker dan winnen. Op de website en social media kunnen mensen de inschrijfprocedures terugvinden" Aldus woordvoerder Dennis Berk.

Op 11 en 12 juni zal dit toernooi gespeeld worden in Amsterdam. Na ruim 120 wedstrijden in een weekend op 10 velden, met 30.000 bezoekers, werden vorig jaar de heren van Marokko en de dames van Suriname de terechte winnaars in de World Cup(prestatieklasse).

Wat ooit begon als een grapje van een aantal jongens, die in hun stamcafe zaten te kijken naar de wedstrijden van Euro 2000 - zij organiseerden in 2001 de eerste editie van het WK Amsterdam in een sporthal - is nu het Wereldkampioenschap van Nederland. Het toernooi is uitgegroeid tot een jaarlijks tweedaags voetbalfestival dat in 2015 maar liefst 36 herenteams en 9 damesteams zag voetballen.

De combinatie dans & muziek, eten & drinken en een grote dosis sportiviteit brengt de wereld bij elkaar. De perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten, elkaar te leren kennen en elkaar te respecteren. De missie van WK Nederland is duidelijk, helder en spreekt de waarheid: "Kleurrijk Nederland samenbrengen vanuit gemeenschappelijke passies".