Elizabeth van Tuinen Lid in de Orde van Oranje Nassau


18-02-2016
[IMG] Klik om te vergroten

Donderdag 18 februari is Elizabeth Van Tuinen-Terpstra (78) uit St.-Jacobiparochie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Gerrit Krol speldde haar de Koninklijke versierselen op tijdens een bestuursvergadering van de tennisvereniging in De Brouwerij te St.-Jacobiparochie.

Sinds 1968 is mevrouw al actief voor de gymnastiekvereniging Sint Jacob. Van 1968-1986 was zij bestuurslid van deze vereniging. Als bestuurslid hield zij zich bezig met het organiseren van wedstrijden, het werven van sponsors en het verzorgen van publicaties. Tot op heden jureert mevrouw Van
Tuinen nog wedstrijden voor de vereniging maar ook wedstrijden op regionaal niveau.

Sinds 1987 is mevrouw lid van de technische commissie van de tennisvereniging in St.-Jacobiparochie. Zij organiseert toernooien en kampioenschappen. Daarnaast organiseert mevrouw de Friesland Cup en selecteert hier ook spelers voor.

Al sinds 1990 organiseert mevrouw Van Tuinen ook de Bildtse Cup, een tiendaags tennistoernooi op het Bildt. Hieraan doen ruim 150 spelers van verschillende sterktes mee. De spelers zijn afkomstig van de Bildtse tennisverenigingen.

Mevrouw organiseert de prijsuitreikingen, benadert sponsors en verricht allerhande werkzaamheden om dit toernooi tot een succes te maken.