mrt 03 Rondetafel discussie... NBA / Frielinkzaal


03 maart 2016 NBA / Frielinkzaal

Plaats, tijd en algemene informatie

PE puntenDatum: 3 maart 2016

Tijdstip; 16.00 - 18.00 uur
Locatie: NBA / Frielinkzaal, Antonio Vivaldistraat 2-8, 1083 HP AMSTERDAM
Parkerenparkeergelegenheid: (betaald) in de omgeving
Maximaal aantal deelnemers: 12
Aantal PE-punten: 2
Kosten voor inschrijving: geen

Aanmelden

Deelname aan de rondetafel discussie staat vrij voor accountants (NBA) en controllers (VRC en EICPC) die kennis willen opdoen en delen over het onderwerp `Wanneer en hoe mag de accountant gebruik maken van de werkzaamheden van interne auditors?'. Van de deelnemers wordt alleen een actieve
bijdrage aan de discussie gevraagd.

Discussie

Wanneer en hoe mag de accountant gebruik maken van de werkzaamheden van interne auditors, en wat betekent dat voor de controller?

Bij veel organisaties in de publieke sector is een interne auditorsfunctie of een vergelijkbare functie aanwezig. Deze functie onder andere belast met het uitvoeren van interne controles, waaronder ook interne controles ten behoeve van de jaarrekening. De vraag is wanneer de accountant bij de
jaarrekeningcontrole mag steunen op de werkzaamheden van deze interne auditors.

Zo ja, wat zijn dan de criteria waaraan voldoen moet worden?
En in welke mate mag de accountant erop steunen?
In standaard 610 "Gebruikmaken van de werkzaamheden van interne auditors" zijn hiervoor richtlijnen opgenomen. Hoe dienen deze te worden geinterpreteerd en hoe gaan accountants en interne auditors hier in de praktijk mee om?

Focus

De NBA-VRC Branchegroep Publieke Sector organiseert inhoudelijke discussie tussen de deelnemende controllers, die elk vanuit hun eigen visie, opleiding en/of achtergrond een inhoudelijke bijdrage leveren. De focus zal liggen op de inhoudelijke discussie.

Doel

Door discussie over de stellingen / vragen en de inhoudelijke bijdrage van een diverse groep controllers wordt kennis gedeeld en meer inzicht verkregen over het onderwerp `Wanneer en hoe mag de accountant gebruik maken van de werkzaamheden van interne auditors?'.

Aanmelden

Download als pdf Print Verstuur
Tweet dit Deel dit op LinkedIn