Aanslag gemeentelijke belastingen 2016


[IMG]

19-02-2016

Rond 29 februari ontvangen de meeste huishoudens en bedrijven weer de jaarlijkse WOZ-beschikking en/of aanslag. De gegevens van de WOZ-beschikking en de aanslag kunt u vanaf eind februari raadplegen via de digitale belastingbalie. Hiervoor klikt u op de knop `Belastingbalie'.

Digitale belastingbalie: inloggen met DigiD

U kunt alleen van de digitale belastingbalie gebruik maken als u beschikt over een DigiD. Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.digid.nl. Let op, alleen als de aanslag op uw naam staat kunt u de gegevens inzien. Bedrijven kunnen helaas geen gebruik maken van de digitale
belastingbalie.

Via de digitale belastingbalie kunt u

* De WOZ-beschikking en uw aanslag(en) raadplegen
* Uw betalingen volgen
* Zien of uw aanslag is aangepast (bijvoorbeeld na een bezwaarschrift)
* Het taxatieverslag van uw woning inzien
* Inzien hoe vaak u de grijze kliko (restafval) heeft laten ledigen

Kwijtschelding of bezwaar

Het is niet mogelijk om digitaal kwijtschelding aan te vragen of bezwaar te maken. De formulieren kunt u wel downloaden via www.boxtel.nl/belastingen.

Nieuwe WOZ-waarde in 2016

De Wet WOZ schrijft voor dat gemeenten ieder jaar een nieuwe waarde vaststellen voor alle panden in de gemeente. De nieuwe WOZ-waarde op het aanslagbiljet geldt dus alleen voor 2016. Bij de waardebepaling is uitgegaan van het bedrag dat uw pand zou kunnen opbrengen als het op de
waardepeildatum 1 januari 2015 verkocht zou worden. Wel hebben we rekening gehouden met eventuele wijzigingen aan uw pand tussen 1 januari 2015 en 1 januari 2016. Heeft u afgelopen jaar bijvoorbeeld verbouwd? Dan zijn we uitgegaan van de staat van het pand op 1 januari 2016.

Belastingaangifte 2015

Voor uw belastingaangifte over 2015 heeft u de WOZ-waarde 2015 nodig. Deze heeft u vorig jaar ontvangen. U kunt de waarde ook raadplegen via de digitale belastingbalie.

Afvalstoffenheffing (diftar)

Voor afvalstoffenheffing brengen we naast een vast bedrag voor 2016 ook een bedrag in rekening voor het aantal keren dat u de grijze kliko (restafval) heeft laten ledigen in 2015. In 2017 volgt dan weer de afrekening van het aantal ledigingen in 2016. Als u geen eigen container(s) heeft
berekenen we alleen een vast bedrag (dit geldt voor hoogbouw).

Meer informatie

Op www.boxtel.nl/belastingen vindt u meer informatie over de gemeentelijke belastingen. Daar vindt u ook de tarieven en informatie over de betalingsmogelijkheden.

Geen internet?

Mensen die helemaal geen gebruik kunnen maken van internet kunnen voor meer informatie bellen met (0411) 65 59 11.

Gerelateerd:

* Belastingen