Hele ochtend file na eenzijdig ongeluk A4


19 februari 2016, 12:18

Verkeer op de A4 bij Leidschendam krijgt al de hele ochtend te maken met de nasleep van een eenzijdig ongeluk. Sinds vanmorgen staat er file op de rijbaan richting Den Haag. Aanstichter was een verlaten personenauto bij een kapot-gereden vangrail.

Op de A4 staat sindsdien een file die varieert tussen de 3 en 10 kilometer. Verkeer vanuit Amsterdam naar Den Haag kan beter omrijden via Sassenheim en Wassenaar (A44/N44).

Verlaten auto bij ongeluk: 07.30 - 08.30 uur

Rond 07.30 uur trof de berger een verlaten auto aan op de A4 bij de afrit Leidschendam. Omdat de bestuurder spoorloos was werd de politie opgeroepen. Voor onderzoek en berging was enige tijd de rechterrijstrook dicht. Waardoor er file ontstond.

Spoedreparatie: 09.00 - 11.45 uur

Aansluitend bleek reparatie aan de kapot-gereden vangrail noodzakelijk, dus werden er twee rijstroken afgesloten. Dat deed de file richting Den Haag vanzelfsprekend geen goed (ruim 6 kilometer, half uur vertraging). Toen het reparatiewerk rond 11.45 uur afgerond was leek er eindelijk een eind
te komen aan het fileleed.

Ongeluk in de file: 11.30 - 12.30

Maar tot overmaat van ramp gebeurde er op dat moment een ongeluk in de file (opnieuw ter hoogte van Leidschendam). Voor hulpverlening en bergingswerk werden er opnieuw twee rijstroken afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.

Foto: (c) VID