Inzameling BEST-tas in Deventer gestart


Gepubliceerd: 19 februari 2016 om 10:15

Laatst gewijzigd: 19 februari 2016 om 10:24

Deze week heeft Sallcon de 1e BEST-tassen ingezameld. Met de BEST-tas kunnen inwoners boeken (B), kleine elektrische apparaten (E), speelgoed (S) en textiel (T) inleveren. Wethouder Frits Rorink ging mee met de 1e inzameling in de wijk Platvoet.

Wethouder Frits Rorink met BEST-tas
Wethouder Frits Rorink met BEST-tas
Wethouder Frits Rorink met BEST-tas

Afgelopen weken werden de BEST-tassen en informatie over de nieuwe inzameling huis-aan-huis verspreid. Veel inwoners van de gemeente Deventer hebben direct hun BEST-tas gevuld en aan de weg gezet. Medewerkers van Sallcon hebben het druk met het ophalen van de volle BEST-tassen.

Waardevolle grondstoffen

Wethouder Frits Rorink: "Met de speciale BEST-tas halen we oude boeken, elektronica, speelgoed en textiel aan huis op. Spullen die tot nu toe nog vaak in de grijze container belandden. De nieuwe inzameling is goed voor de sociale werkgelegenheid, betekent meer gemak voor de inwoners en zorgt
dat we waardevolle grondstoffen behouden."

Tips en vragen

Circulus-Berkel krijgt op het Servicenummer 0900 9552 regelmatig tips en vragen van bewoners over de nieuwe inzameling. Zo kwam de tip binnen om herdraagbare kleding apart in een afgesloten zak in de BEST-tas te doen als je het gecombineerd inlevert met andere spullen, zoals oude elektronica.
Zo blijft de kleding netjes.

Een veelgestelde vraag is hoe je een nieuwe BEST-tas krijgt als de 1e vol aan de weg is gezet. Deze wordt automatisch en gratis binnen 4 tot 6 weken toegestuurd. Dit duurt zo lang omdat ieder pakket met de BEST-tas per adres aangemaakt moeten worden en de verspreiding uit kostenoogpunt in
partijen gebeurt. Wie dit te lang duurt of wie meer spullen heeft dan in de BEST-tas past, kan de spullen gratis wegbrengen naar Het Goed, Harderwijkerstraat 25 in Deventer. Na aanmelding haalt Het Goed ze ook gratis op: (0570) 624 964.

Alleen op inzameldag

Belangrijk is dat de volle BEST-tas dichtgemaakt wordt met de plakstrip. De tassen mogen alleen op de dag van inzameling aangeboden worden om uiterlijk 7.30 uur. Sallcon haalt de tassen huis-aan-huis op, tegelijkertijd met het glas en oud papier. De inzameldagen zijn te vinden op de digitale
afvalkalender op www.circulus-berkel.nl of op de app van Circulus-Berkel.

Samenwerking

De BEST-tas is een samenwerking tussen de gemeente Deventer, Circulus-Berkel, Sallcon, kringloopbedrijf Het Goed, Weee Nederland en Leger des Heils Reshare. De door Sallcon ingezamelde tassen gaan naar Kringloopwarenhuis Het Goed. Daar worden de spullen gesorteerd. Herbruikbare en verkoopbare
spullen worden verkocht in de winkel. Kleding en ander textiel dat overblijft, gaat naar het Leger des Heils Reshare. De overige, niet verkoopbare spullen worden gerecycled.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van de gemeente Deventer? Abonneer u dan op de wekelijkse nieuwsbrief Nieuws @Deventer.nl.