Reeks ongelukken zorgt voor problemen in Noord-Holland


19 februari 2016, 13:41

Een aantal ongelukken zorgt vrijdagmiddag voor lange files op verschillende plaatsen in Noord-Holland. Op zowel de A7 bij Zaandijk, A9 bij Rottepolderplein en N506 bij Hoorn ging het mis. De hinder is groot.

A7

De A7 bij Zaandijk is helemaal afgesloten. Verkeer kan na een ongeluk met een vrachtauto en twee personenauto's alleen via de af- en de oprit. Een persoon raakte bij het ongeluk gewond. Hoelang het duurt voor de weg weer open is, is niet duidelijk.

A9

Op de A9 richting Alkmaar is de hinder ook groot na een ongeluk met twee vrachtauto's en een personenauto. Er is maar een rijstrook open net na knooppunt Rottepolderplein. De file achter het ongeluk is inmiddels opgelopen tot 7 kilometer.

N506

Eerder ging het vanmiddag al dicht op de provinciale weg tussen Hoorn en Schellinkhout (N506). Die weg is in beide richtingen dicht na een ongeluk met vier auto's. De politie doet momenteel onderzoek.

Update 14:01 uur

Inmiddels zijn de A7 en de A9 weer open. Die files lossen op. Ook de N506 wordt weer vrijgegeven. Zo lijken de Noord-Hollandse problemen in ieder geval geen problemen op te leveren in de avondspits.