Woongebied Oostkamer kan starten


19 februari 2016
Oostkamer

De raad stelde 1 februari het bestemmingsplan Oostkamer vast. Daarmee is een volgende stap gezet om dit woongebied te realiseren. Het komt aan de noordoostkant van de stad.

Oostkamer is het gebied tussen het zuiden van Udenhout, de westkant van Berkel-Enschot en het noorden van Tilburg. In april is duidelijk of het nu vastgestelde bestemmingsplan onherroepelijk is. De provincie is verantwoordelijk voor de realisatie van het project, dat in samenwerking met de
gemeente en een ontwikkelmaatschappij mogelijk wordt gemaakt. De provincie zorgt voor het aanleggen van het gebied. Er komen 165 'ruimte-voor-ruimte' bouwkavels met landelijk gelegen villa's. Op deze kavels kunnen belangstellenden in particulier opdrachtgeverschap (PO) hun eigen woning
realiseren. Zij beslissen over het algemeen zelf hoe hun woning eruit komt te zien. In de loop van 2016 zijn de eerste verkoopbijeenkomsten.

Veel groen

Oostkamer krijgt een ruime opzet met veel groen. Wat de architectuur betreft, zijn er veel mogelijkheden. Een groot deel is 'welstandsvrij'. De kavels varieren in grootte van 500 tot 4000 m2. De exacte afmetingen zijn in overleg te bepalen.

Meer informatie op de website ruimtevoorruimte.