Kennismaken met culturele activiteiten


19 februari 2016
Jonge drummer

Leerlingen van Tilburgse basisscholen kunnen zich vanaf 29 februari inschrijven voor verschillende culturele activiteiten. Tegen een laag tarief en soms gratis kunnen ze kennismaken met allerlei workshops.

De leerlingen hoeven niet direct lid te worden van een club. Op een laagdrempelige en toegankelijke manier komen de kinderen meer te weten over cultuur. Het aanbod is groot, de scholieren kunnen bijvoorbeeld beeldhouwen, schilderen op muziek, zingen en een theaterworkshop volgen. Ook kunnen ze
kiezen voor activiteiten als een bosavontuur, een reis naar de maan, graffiti, drummen en 3D pentekenen. Eind februari ontvangen de kinderen via de scholen een boekje met het aanbod. Via internet kunnen ze zich dan inschrijven.

Tekening

Veel kinderen hebben in een wedstrijd hun best gedaan om een mooie tekening te maken voor de voorkant van het boekje. De winnaar is Dynan Laurs. Zijn tekening staat dan ook op alle posters en boekjes van Try-Out Cultuur. Op 24 februari reikt wethouder Marcelle Hendrickx aan hem het eerste
boekje uit. Dat gebeurt tijdens een voorleeswedstrijd in de openbare bibliotheek op het Koningsplein in Tilburg. Vanaf dan zijn de boekjes ook verkrijgbaar op de scholen. Try-Out Cultuur is een project van de gemeente om cultuur te stimuleren.

Meer informatie op de website sjorscreatief.