Proef tijdelijke maatregelen boulevard in aanloop naar definitieve v..


Vooruitlopend op een structurele verbetering van de openbare ruimte van de boulevard worden alvast diverse maatregelen uitgeprobeerd. Afgelopen jaar is een aantal kiosken en een fitcircuit geplaatst; dit jaar wordt het pakket uitgebreid met palmbomen, het aanleggen van extra duin, verfraaiing
van de muur van het Dolfirma en worden er weer kiosken geplaatst.
Deze maatregelen worden nog voor de zomer uitgevoerd. De exacte locaties worden nog bepaald.

Om een "vergroening" van de boulevard uit te proberen worden circa 20 palmbomen van ongeveer vijf meter hoogte geplaatst in de periode van mei tot en met september van dit jaar. Op basis van deze proef kan volgend jaar worden besloten of dit wordt herhaald. Bij de plaatsing wordt uiteraard
rekening gehouden met de benodigde stabiliteit voor windbestendigheid. Omdat het om een proef gaat worden de bomen gehuurd of geleased. De exacte locatie van de bomen wordt nog bepaald.

Extra duin
Er wordt extra duin aangebracht op de trappen van het Van Fenemaplein en aan de buitenzijde van de boulevard om de natuur meer de boulevard `in te trekken'. Dit duin blijft in principe liggen.

Opknappen muur Dolfirama
De muur van het Dolfirama wordt opgeknapt om de periode tot de herontwikkeling te overbruggen. Het wordt, samen met een aantal partijen uit de Zandvoortse samenleving, gewit. Nadat de muur gewit is, wordt er weersbestendig fotowerk (geprint op aluminium) aangebracht die de identiteit van
Zandvoort tonen: het wordt een blikvanger met het verleden, heden en toekomst van Zandvoort. Deze verbetering wordt gecooerdineerd door het Zandvoorts Museum.

Kiosken komen terug
Er worden drie kiosken geplaatst. De ervaringen met de proef van vorig jaar waren dermate positief dat er alle reden is om hier mee verder te gaan. Omdat de kwaliteit en functionaliteit van de gebouwtjes vorig jaar te wensen overliet is nu gekozen voor kiosken met een hoogwaardiger karakter.
Ze bieden meer ruimte en zijn beter weersbestendig.

Mening inwoners en bezoekers
Onder meer via facebook zal worden gevraagd hoe inwoners en bezoekers van Zandvoort tegen deze maatregelen aankijkt en of dit `de juiste toon aanslaat'. Die feedback wordt gebruikt voor de voorbereiding van plannen voor een structurele verbetering van de boulevard.

sfeerimpressie boulevard