BinckBank start aandeleninkoopprogramma

BinckBank start in lijn met het eerder gecommuniceerde kapitaalbeleid een aandeleninkoopprogramma.

De huidige kapitaal- en liquiditeitspositie en de bedrijfseconomische vooruitzichten bieden hiervoor een goede basis. BinckBank start het aandeleninkoopprogramma met behoud van een robuuste kapitaalpositie en een attractief dividendrendement.

BinckBank zal in de periode tot juli 2017 aandelen BinckBank inkopen tot een totaalbedrag van EUR 25 miljoen. BinckBank zal iedere vrijdag na sluiting van Euronext Amsterdam het aantal in die week ingekochte aandelen bekendmaken via een persbericht. Het aandeleninkoopprogramma vindt plaats met inachtneming van de machtiging die daartoe tijdens de algemene vergadering van 30 april 2015 is verstrekt.

In eerdere berichtgeving heeft BinckBank aangekondigd in het eerste kwartaal van 2016 de toereikendheid van haar kapitaal- en liquiditeitspositie en de bedrijfseconomische vooruitzichten te beoordelen tegen de achtergrond van CRR/CRD en de richtlijnen van de ECB. Deze beoordeling heeft geresulteerd in een besluit tot het starten van het aandeleninkoopprogramma. Doel van het aandeleninkoopprogramma is het teruggeven van kapitaal aan de aandeelhouders, aanvullend op dividenduitkeringen. Het dividendbeleid, waarbij BinckBank er naar streeft om 50% van de gecorrigeerde netto-winst uit te keren, blijft onveranderd.

De eerder gecommuniceerde grens van EUR 200 miljoen eigen vermogen voor kapitaaldistributies aan aandeelhouders, aanvullend op dividenduitkeringen, komt te vervallen. Het hanteren van een dergelijke vaste grens is niet langer in lijn met de huidige wet- en regelgeving en richtlijnen van de ECB.

Toekomstige kapitaaldistributies, aanvullend op dividenduitkeringen, aan aandeelhouders zullen afhankelijk zijn van de snelheid en de mate waarin BinckBank haar nieuw geformuleerde groeistrategie en -ambities weet te realiseren en van de investeringen die hiermee gepaard gaan. Besluitvorming omtrent eventuele toekomstige kapitaaldistributies aan aandeelhouders zal op prudente wijze plaatvinden op basis van de beoordeling van de kapitaalbehoefte passend bij de genoemde groeistrategie van de onderneming, de omvang en complexiteit van de bedrijfsactiviteiten, de ontwikkelingen in het risicoprofiel, de solvabiliteits- en liquiditeitspositie en de bedrijfseconomische vooruitzichten.

In overeenstemming met de Safe Harbor Regulation zal het aandeleninkooprogramma zonder inmenging van BinckBank worden uitgevoerd door een zelfstandig en onafhankelijk handelende bank, te weten ABN AMRO.

Feb 19, 2016

HUG#1987469 BinckBank N.V.

BinckBank N.V.Postbus 3925, 1001 AS Amsterdam, The Netherlands

* T. +31 (20) 522-0330 * F. +31 (20) 522-0320