Afsluiting Schipholweg bij Badhoevedorp

Afsluiting Schipholweg bij Badhoevedorp

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 19 februari 2016- Laatste update: 19 februari 2016 17:07 uur

Van vrijdag 19 februari 20.00 uur tot maandag 22 februari 5.00 uur is de Schipholweg (N232) tussen de Amsterdamse Baan en Hoofdweg-Oostzijde in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd van enkele minuten.

Omleiding

Nood- en hulpdiensten, openbaar vervoer en fietsers worden langs de werkzaamheden geleid. Het overige verkeer wordt omgeleid via de S106, A9 en de N205 en vice versa. De omleiding wordt ter plaatse met gele bebording aangeduid.

Werkzaamheden

Tijdens de afsluiting verricht de aannemer diverse werkzaamheden aan de nieuwe onderdoorgang in de toekomstige aansluiting Badhoevedorp. Zo wordt onder meer de onderlaag van het nieuwe wegdek van de onderdoorgang aangesloten op het huidige wegdek van de Schipholweg.

Meer informatie over de omleiding vindt u op onze kaart (PDF, 735,64 KB).

Onderdoorgang Schipholweg

In april opent de nieuwe onderdoorgang van de Schipholweg bij de aansluiting Badhoevedorp. Het verkeer maakt dan geen gebruik meer van de huidige bypass, die nu langs de werkzaamheden loopt. In de definitieve situatie gaat het verkeer van de nieuwe A9 over de Schipholweg heen.

Omlegging A9 Badhoevedorp

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Met de omlegging van de A9 zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. Het ontwerp van de omlegging is ontwikkeld met en medegefinancierd door provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Schiphol Group. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen voert de werkzaamheden uit.