Gemeente Leiden: Collegebesluiten gemeente Leiden

Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende besluiten genomen:

Nieuw Parkeer Route Informatie Systeem - 16.0133

Het college van burgemeester en wethouders informeert de gemeenteraad per brief over het nieuwe Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS). Het PRIS verwijst bezoekers aan de stad naar de parkeergarages in het centrum en parkeerterrein Haagweg aan de hand van vaste informatie, geintegreerd met overige bewegwijzering op borden in en rond de stad. In de buurt van de parkeergarages wordt met dynamische borden de bezettingsgraad (vrij of vol) aangegeven. Het nieuwe PRIS moet begin 2017 gereed zijn zodra de Lammermarktparkeergarage geopend wordt.

Uitgangspunten bij doorontwikkeling doelgroepenvervoer 16.0158

Het college van burgemeester en wethouders stelt een brief aan de gemeenteraad vast waarin de uitgangspunten worden genoemd bij over de verdere invulling van het doelgroepenvervoer. Hierbij is zowel maatwerk voor de inwoner, als ruimte om combinaties te maken tussen de verschillende vervoerstromen van belang. De zelfredzaamheid van inwoners wordt hiermee gestimuleerd. Het doorontwikkelen van het doelgroepenvervoer past in de lijn van de transformatie opgave die we als gemeente hebben.

Instemmen met Pilot i-pgb in Leiden 16.0114

Het college van burgemeester en wethouders informeert de gemeenteraad over de notitie `Pilot integraal persoonsgebonden budget in Leiden'. Een integraal persoonsgebonden budget (PGB) betekent dat de hulp of ondersteuning binnen een huishouden gelijktijdig wordt geboden en is afgestemd. Daarbij wordt niet langer meer gewerkt vanuit afzonderlijke wetten of regelingen rondom zorg, werk, onderwijs en vrije tijd. De gemeente stimuleert nieuwe innovatieve manieren van werken in het sociaal domein. Het integraal PGB is zo'n nieuwe innovatieve werkwijze waarbij de vraag van de burger volledig centraal staat. De pilot in Leiden maakt onderdeel uit van de Leidse Transformatie Agenda en loopt tussen april 2016 en december 2017.

Resultaten raadpleegtraject Leidse Ring Noord; vaststellen brief aan gemeenteraad 16.0156

Het college van burgemeester en wethouders informeert de gemeenteraad over de uitkomsten van de publieksparticipatie binnen het project Leidse Ring Noord. De afgelopen maanden zijn omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden geraadpleegd over de ontwerpen voor de Leidse Ring Noord.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende besluiten genomen en ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden:

Kaderstellende notitie voor de actualisatie van het `Beleidskader Winkelvoorzieningen Binnenstad'16.0151

Het college van burgemeester en wethouders heeft een kaderstellende notitie vastgesteld voor de actualisatie van het `Beleidskader Winkelvoorzieningen Binnenstad'. Deze actualisatie is een uitwerking van de recent door het college vastgestelde Retailvisie Leidse regio 2025. In de notitie staan de ambitie en doelstellingen voor de retail in de binnenstad op hoofdlijnen beschreven. Wat betekenen de trends en toekomstige ontwikkelingen voor retail in onze binnenstad? Wat wordt het kernverblijfgebied? De convenantpartners (Centrummanagement Leiden, Koninklijke Horeca Nederland, makelaars, vastgoedpartijen, Vecovab en winkeliersverenigingen) hebben input geleverd voor de kaderstellende notitie. Het college van burgemeester en wethouders legt de notitie voor aan de gemeenteraad. Daarna kan het beleidskader worden geactualiseerd en uitgewerkt worden in concrete acties.

Schriftelijke vragen

Overzicht van de beantwoording schriftelijke vragen die naar aanleiding van artikel 43, lid4 van het Reglement van Orde aan het college van burgemeester en wethouders zijn gesteld:

. Beantwoording schriftelijke vragen raadslid R. Walraven (SP), ingekomen 12-1-2016, inzake werkdruk onderwijsgevenden regio Leiden 16.0146