23e jeugdgemeenteraad


Sandra Steeghs

Op vrijdag 26 februari 2016 wordt voor de 23e keer de jeugdgemeenteraad gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis in Oosterbeek. In deze jeugdraad maken 89 leerlingen van het Dorenweerd College kennis met de lokale politiek.

Dit jaar doen er 4 groepen van het VWO mee. De vergadering wordt ook dit jaar weer live via de website raad.renkum.nl uitgezonden.

De leerlingen fungeren als wethouders en raadsleden. Zij worden voorbereid en gesteund door leden van de gemeenteraad en de politieke partijen. De onderwerpen en voorstellen die aan de orde komen zijn gekozen en geschreven door de leerlingen. Sinds een aantal jaar krijgt de jeugdgemeenteraad
een subsidie van EUR 1.500,- om (een van) de voorstellen daadwerkelijk uit te voeren. Ook dit jaar is er weer EUR 1.500,- beschikbaar.

4 vergaderingen

Er worden 4 vergaderingen gehouden: om 9.00, 10.15, 11.30 en 12.45 uur. Elke vergadering heeft een eigen agenda. Rond 14.00 uur wordt bekend gemaakt welk(e) voorstel(len) als het beste van de dag wordt gekozen en daarmee in aanmerking komt voor de subsidie.

Agenda vergadering van 9.00 uur (klas 4VP)

* Vluchtelingen kennis laten maken met Nederlandse tradities
* Elektronica hulp bejaarden

Agenda vergadering van 10.15 uur (klas 4VJ)

* Oplaadpalen bushokjes
* Verwendag voor ouderen

Agenda vergadering van 11.30 uur (klas 4VA)

* Beveiligingsvogelhuisjes
* Whatsapp-groepen in de buurten

Agenda vergadering van 12.45 uur (klas 4VR)

* Stoplichten eerder groen
* Jongerenparticipatie gemeente Renkum

Belangstellenden zijn van harte welkom om de verrichtingen van de jongeren tijdens de vergaderingen te bekijken. De raadsvergaderingen zijn live te volgen via raad.renkum.nl.