Donderdag in `Bureau Rijnmond'


Donderdag in `Bureau Rijnmond'

Laatste update:
24-02-2016 | 11:07

Rotterdam - In 'Bureau Rijnmond', het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond, tonen politie en justitie beelden van verdachten van misdrijven. In de aflevering van donderdag 25 februari vragen zij de hulp van de kijkers bij de volgende zaken:

Overval woning

De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval op donderdag 4 februari 2016, tussen 18.45 en 19.15 uur aan de Kievitsweg in Ridderkerk.
Op het moment van de overval was alleen de vrouw des huizes thuis. Aan het begin van de avond werd zij in haar woning overvallen door 3 of 4 personen. Ze werd vastgebonden waarna de daders haar woning doorzochten naar waardevolle goederen.

Overval autobedrijf

Op donderdagmiddag 29 oktober 2015 zijn twee werknemers van een autobedrijf aan de Bermweg in Capelle a/d IJssel overvallen en mishandeld.
De eigenaren, vader en zoon, van een autobedrijf aan de Bermweg waren die middag rond 12.00 uur in het kantoortje aan het werk toen er twee mannen binnenkwamen. Ze eisten geld en spullen en mis-handelden de eigenaren. Ze zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De twee slachtof-fers
zijn in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen. Een van hen heeft blijvend letsel aan de overval overgehouden.

Inbraak / Diefstal

De politie is op zoek naar twee verdachten die op dinsdag 3 november 2015 hebben ingebroken bij een bedrijfspand aan de Piekstraat in Rotterdam.
In het pand zijn verschillende bedrijven gevestigd. Bij de inbraak, die plaatsvond tussen 20:40 en 21:25 uur, zijn diverse goederen weggenomen. Deze goederen bedragen een totale waarde van onge-veer 30.000 euro. Op de camerabeelden zijn de inbrekers goed te zien.

Drie overvallen in korte tijd

In korte tijd vinden drie gewapende overvallen plaats waarbij de daders geweld niet schuwen. Twee overvallen vonden plaats in Rotterdam en een in Schiedam. En iedere keer is er gebruik gemaakt van een automatisch wapen en een handvuurwapen. Politie sluit niet uit dat het gaat om dezelfde
daders en is op zoek naar getuigen.
Van Cleeffstraat Schiedam:
Zaterdagmorgen 30 januari rond 8.50 uur werd een autobedrijf overvallen door twee mannen.
De daders kwamen het pand binnen rijden op een scooter en bedreigden de aanwezige medewerkers met een automatisch vuurwapen en handvuurwapen en eisten geld. Een van de medewerkers kreeg een klap op zijn hoofd met het wapen en raakte hierbij gewond. De daders sloegen kort daarna op de vlucht op
de scooter.
Statenweg Rotterdam:
Maandagavond 8 februari werd rond 19.45 uur een supermarkt aan de Statenwegweg in Rotterdam overvallen. Twee mannen bedreigden het personeel en aanwezige klanten met een automatisch wapen en een handvuurwapen. Twee caissieres hebben hierop de inhoud van de kassa heeft afgegeven. Van deze
overval zijn beelden beschikbaar
Peppelweg Rotterdam:
Woensdagmiddag 17 februari rond 13:30 uur kwamen twee overvallers met bivakmutsen een tele-comwinkel binnen aan de Peppelweg in Rotterdam-Schiebroek. Zij bedreigden de eigenaar en de aanwezige klant met een automatisch vuurwapen. De eigenaar werd bovendien hard geslagen op zijn hoofd en raakt
hierbij gewond. De overvallers verlieten de zaak met enkele telefoons en onbekend geldbedrag en vluchtten te voet de wijk in.

`Bureau Rijnmond' is donderdagmiddag rond 17.15 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.