Projectplan dijkversterking Roosteren en Grevenbicht ter inzage - Ro..


Projectplan dijkversterking Roosteren en Grevenbicht ter inzage

24 februari 2016

Waterschap Roer en Overmaas start in 2016 met de versterking van de dijken in Roosteren en Grevenbicht. Hierdoor zijn inwoners, bedrijven en infrastructuur beter beschermd tegen hoogwater van de Maas. Met de dijkversterking voldoet de dijk aan de huidige gestelde veiligheidsnorm.

Voor deze dijkverbeteringen zijn op 16 februari 2016, door het dagelijks bestuur van Waterschap Roer en Overmaas, een ontwerp-projectplan Waterwet en een ontwerp-leggerwijziging vastgesteld.

Beide besluiten liggen van 25 februari tot en met 6 april 2016 ter inzage, samen met de ontwerp-omgevingsvergunning van de gemeente Echt-Susteren (voor het kappen van bomen, het aanbrengen en verankeren van damwanden) en de m.e.r.-beoordelingsbeslissing van Gedeputeerde Staten van Limburg. De
documenten zijn in te zien in het Provinciehuis, bij de gemeente Echt-Susteren en bij Waterschap Roer en Overmaas.

Meer informatie over de dijkversterking in Roosteren en Grevenbicht (project Sluitstukkaden Maasdal, Cluster B), de daarbij behorende stukken en de te volgen procedure vindt u op www.overheid.nl, www.overmaas.nl/bekendmakingen en www.limburg.nl/vergunningen.