Wout Hilhorst hof


Nieuw hof in Ankeveen vernoemd naar Wout Hilhorst.
D. Hilhorst (zoon) en zijn nicht, M. Plooij-Hilhorst, overhandigen het boek `Wout Hilhorst een dienaar van drie dorpen Ankeveen, 's-Graveland en Kortenhoef' aan wethouder Reijn.
D. Hilhorst (zoon) en zijn nicht, M. Plooij-Hilhorst, overhandigen het boek `Wout Hilhorst een dienaar van drie dorpen Ankeveen, 's-Graveland en Kortenhoef" aan wethouder Reijn.

Burgemeester en wethouders hebben besloten om een nieuwe straat in Ankeveen naar Wout Hilhorst (1926-1998) te vernoemen. Wout Hilhorst was een bijzonder maatschappelijk betrokken persoon in de voormalige gemeente 's-Graveland. De Wout Hilhorsthof krijgt een plaats in het woningbouwproject
nabij de Arnoud Voetlaan in Ankeveen.

Zijn inzet voor het verenigingsleven in Ankeveen, Kortenhoef en 's-Graveland was enorm. Wout Hilhorst vervulde verschillende bestuursfuncties bij verenigingen en organisaties op het gebied van sport, jeugd, vermaak en cultuur. Daarnaast stond hij aan de wieg van de oprichting van het weekblad
Wie, Wat, Waar. En was hij raadslid voor Kortenhoef - Ankeveen - 's-Gravelands Belang (1970-1974), naderhand Dorpsbelangen (1978-1983). Vooral was Wout Hilhorst met hart en ziel aan zijn geboortedorp Ankeveen gebonden.

woensdag 17 februari 2016