Officiele bekendmakingen 2016 week 08


Liesbeth Veldhoven

24 februari 2016 - week 8

* Vergunningaanvragen
* Overige
* Besluiten

Vergunningaanvragen

Omgevingsvergunningen

Aangevraagd

Locatie: Ploegseweg 26, Oosterbeek
Voor: veranderen 2 kozijnen in voorgevel
Datum ontvangst: 9 februari 2016

Locatie: Reuvensweg 28, Oosterbeek
Voor: uitbreiden kelder
Datum ontvangst: 9 februari 2016

Locatie: Wes Beekhuizenweg 9, Renkum
Voor: plaatsen carport
Datum ontvangst: 13 februari 2016

Locatie: Joan Beukerweg 43, Renkum
Voor: kappen beuk
Datum ontvangst: 5 januari 2016

Locatie: Nieuwe Fluitersmaatscheweg ong, Renkum
Voor: bouwen woning
Datum ontvangst: 8 februari 2016

Locatie: Tabakstiend 6, Renkum
Voor: kappen 3 coniferen, 2 sparren, 1 sequoia en 1 berk
Datum ontvangst: 20 januari 2016

Locatie: Doorwerthse Heide 3, Heelsum
Voor: beperkte milieutoets autorecycling
Datum ontvangst: 10 februari 2016

Informatie

Voor meer informatie over bovengenoemde aanvragen kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA), Eusebiusbuitensingel 53 in Arnhem. De ODRA is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Het telefoonnummer is (026) 37 71 600. Het
e-mailadres is (postbus@odra.nl). De publicatie van deze aanvragen heeft uitsluitend een informatief karakter. Er kunnen in dit stadium geen bezwaren worden ingediend. Er wordt geen correspondentie gevoerd over bovengenoemde aanvragen.

APV/Bijzondere Wetten vergunningen/ontheffingen

Aangevraagd

Het college van burgemeester en wethouders dan wel de burgemeester heeft in de week voor 19 februari 2016 onderstaande aanvragen voor een vergunning of ontheffing ontvangen van:

Gemeente

* Hollanders, Giro Toertocht, diverse wegen, 1 mei 2016

Oosterbeek

* Amnesty International, kraam op de markt, Raadhuisplein, 10 maart 2016

Renkum

* Renkumse Zwem- en Poloclub, Rijntocht, Veerstoep, 27 augustus 2016.

Informatie

Naar aanleiding van deze aanvragen kunt u binnen 7 dagen na deze publicatie een reactie sturen. De aanvragen kunt u gedurende deze termijn inzien bij team Servicepunt (tijdens openingstijden). U kunt ons ook bellen op (026) 33 48 111 of mailen via (info@renkum.nl).

Overige

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

De besluiten op de onderstaande aanvragen om een omgevingsvergunning worden voorbereid met de uitgebreide procedure. Hierbij wordt het ontwerpbesluit ter inzage gelegd.

Locatie: Doorwerthsewaard en Rosandepolder, Oosterbeek
Voor: verwijderen beplanting en houtopstand in uiterwaarden Neder-Rijn en Lek voor doorstroming rivierwater
Verzenddatum: 10 februari 2016

Zienswijzen

Vanaf de dag nadat het ontwerpbesluit bekend is gemaakt, kunt u het samen met de eventuele bijlagen 6 weken inzien bij de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA), Eusebiusbuitensingel 53 in Arnhem. Heeft u een belangrijke aanvulling of een mening over het besluit? Dan kunt u, liefst schriftelijk,
een zienswijze indienen. Doe dit binnen 6 weken nadat het besluit ter inzage is gelegd. Uw inbreng wordt dan nog meegenomen bij het definitieve besluit. U kunt ook mondeling een zienswijze geven. Neem hiervoor contact op met (026) 37 71 600.

Collecterooster maart 2016

* 6 t/m 12 maart: Jantje Beton
* 13 t/m 19 maart: Amnesty International
* 20 t/m 26 maart: Reumafonds

Ontwerp-verkeersbesluit

Het college van burgemeester en wethouders van Renkum heeft het voornemen het volgende verkeersbesluit te nemen:

* Nr. VKB16-09: het inrichten van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken op de Europalaan in Renkum.

Zienswijzen

Vanaf 24 februari 2016 kunt u het ontwerpbesluit samen met de eventuele bijlagen 6 weken inzien in het gemeentehuis of via www.renkum.nl. Heeft u een belangrijke aanvulling of een mening over het besluit? Dan kunt u, liefst schriftelijk, een zienswijze indienen. Doe dit binnen 6 weken nadat
het besluit ter inzage is gelegd. De gemeente kan uw inbreng dan nog mee laten tellen bij het definitieve besluit. U kunt ook mondeling een zienswijze doorgeven op (026) 33 48 111.

Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan Balijeweg 14-14a, 2016

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de locatie Balijeweg 14 en 14a in Wolfheze. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een woning mogelijk (langs de Lawijckerhof)
achter en ten westen van de woning aan de Balijeweg 14. In het bestemmingsplan wordt ook de bestaande woning aan de Balijeweg 14 meegenomen.

Het plangebied ligt in het oosten van Wolfheze, gelegen aan de Balijeweg en het wandel-/fietspad Lawijckerhof / ontsluiting voor de woningen aan de Balijeweg 12 en 14. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de huidige woning aan de Balijeweg 14 met tuin op het kadastrale perceel gemeente
Oosterbeek, sectie A, nummer 734. Het plangebied wordt begrensd door de Balijeweg in het oosten, de woning met tuin aan de Balijeweg 16 in het noorden, de woningen met tuin aan de Wolfhezerweg 55 en 57 in het westen en het wandel-/fietspad 'Lawijckerhof' en het woonperceel aan de Balijeweg 12
in Oosterbeek.

Informatie

Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage en kunt u ook geen zienswijze indienen over van het voornemen het bestemmingsplan te gaan wijzigen. Zodra het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u stukken inzien. De verwachting is dat het ontwerpbestemmingsplan binnen ongeveer 1 maand
ter inzage wordt gelegd.

Landelijk referendum 2016

Stemmen met een kiezerspas

De burgemeester van Renkum maakt bekend dat het bij het aanstaande referendum over de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraine op woensdag 6 april 2016 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een willekeurig stembureau in
Nederland.
Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. Schriftelijke aanvraag

1. Bij team Servicepunt van de gemeente Renkum zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor verzoekschriften om in een willekeurig stembureau aan de stemming te mogen deelnemen.
2. Het verzoekschrift, evenals de stempas (indien al verstrekt), moeten uiterlijk op vrijdag 1 april 2016, door de kiezer zijn ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op maandag 22 februari 2016 als kiezer is geregistreerd.
3. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht of per brief aan de stemming te mogen deelnemen.
4. Bij inwilliging van het verzoek wordt een kiezerspas verstrekt.

B. Mondelinge aanvraag

1. De kiezer dient hiertoe, na ontvangst van de stempas, doch uiterlijk op dinsdag 5 april 2016, 12.00 uur de stempas over te leggen bij team Burgerzaken van zijn/haar woonplaats waar hij/zij op maandag 22 februari 2016 als kiezer is geregistreerd.
2. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht of per brief aan de stemming te mogen deelnemen.
3. Bij inwilliging van het verzoek wordt een kiezerspas verstrekt.

Een eenmaal verstrekte kiezerspas kan bij verlies niet worden vervangen. Als u gaat stemmen moet u naast uw kiezerspas ook een geldig identiteitsbewijs overleggen. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen. Bel voor meer informatie met het Servicepunt op (026) 33 48 111.

Oosterbeek, maandag 22 februari 2016

De burgemeester voornoemd, drs. J.P. Gebben

Stemmen bij volmacht

De burgemeester van Renkum maakt bekend dat het bij het aanstaande referendum over de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraine op woensdag 6 april 2016 een kiezer is toegestaan bij volmacht te stemmen. Daarbij gelden de volgende bepalingen:

A. Machtiging door schriftelijke aanvraag volmachtbewijs

1. Bij team Servicepunt van de gemeente Renkum zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen.
2. Het verzoekschrift moet uiterlijk op vrijdag 1 april 2016, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op maandag 22 februari 2016 als kiezer is geregistreerd. Het verzoekschrift kan niet worden ingediend door de kiezer aan wie al een kiezerspas is
verstrekt of door de kiezer aan wie het is toegestaan om per brief te stemmen.
3. Degene die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op maandag 22 februari 2016 als kiezer zijn geregistreerd.
4. Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs.
5. Een volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of zelf aan de stemming deel te nemen.

B. Machtiging door overdracht van de stempas of kiezerspas

1. De kiezer kan een andere kiezer die in dezelfde gemeente als kiezer is geregistreerd, machtigen om voor hem/haar te stemmen.
2. De kiezer tekent daartoe het formulier dat voorkomt op de achterkant van de stempas of kiezerspas en laat de kaart door de gemachtigde medeondertekenen.
3. De kiezer draagt de, aldus in een volmachtbewijs omgezette, stempas of kiezerspas aan de gemachtigde over.
4. Tevens moet de kiezer een kopie van een geldig identiteitsbewijs aan de gemachtigde meegeven. Deze kopie moet de gemachtigde aan de voorzitter van het stembureau laten zien.
5. Het overdragen, van de in volmachtbewijs omgezette stempas of kiezerspas, kan tot en met de dag van de stemming.
6. Een volmacht dat is verleend door overdracht van de stempas of kiezerspas kan, tot het uitbrengen van een stem door de gemachtigde, door de volmachtgever worden ingetrokken.

Een kiezer mag niet meer dan twee volmachten aannemen. De volmachtstem dient tegelijk met de eigen stem te worden uitgebracht. Bel voor meer informatie met het Servicepunt op (026) 33 48 111.

Oosterbeek, maandag 22 februari 2016

De burgemeester voornoemd, drs. J.P. Gebben

Besluiten

Omgevingsvergunningen

Verleend

Locatie: Joan Beukerweg 43, Renkum
Voor: kappen beuk
Verzenddatum: 10 februari 2016

Locatie: Hogenkampseweg 91, Renkum
Voor: bouwen woning
Verzenddatum: 12 februari 2016

Locatie: Nieuwe Keijenbergseweg 172, Renkum
Voor: vervangen uitrit
Verzenddatum: 12 februari 2016

Locatie: Tabakstiend 6, Renkum
Voor: kappen van drie coniferen, twee sparren en een sequoia
Verzenddatum: 12 februari 2016

Geweigerd

Locatie: Tabakstiend 6, Renkum
Voor: kappen berk
Verzenddatum: 12 februari 2016

Bezwaar

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van de dag na verzending van het besluit gedurende 6 weken ter inzage bij de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA), Eusebiusbuitensingel 53 in Arnhem.

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na verzenddatum van het besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, er moet duidelijk in staan tegen welk besluit u bezwaar maakt en het moet gemotiveerd, gedateerd en ondertekend
zijn. U kunt het bezwaarschrift richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek.