Inzamelactie snoeihout


Inzamelactie snoeihout
24-02-2016
[IMG] Klik om te vergroten

Snoeihout is de verzamelnaam voor al het hout dat bij het snoeien wordt afgesneden. Bladeren, gras en snoeiafval van planten horen in de groene container. In maart en april haalt de gemeente het snoeihout weer bij u op.

Deze snoeihoutrondes worden elk jaar zorgvuldig gepland en kunt u vinden via de gemeentelijke website, Ynformaasje en social media. Snoeihout uit uw tuin halen wij in 2016 vanaf de volgende data op:

* 29 februari en 28 maart Bitgum, Berltsum, Wier
* 7 maart en 4 april Menaam, Skingen, Slappeterp, Bitgummole
* 14 maart en 11 april Dronryp, Ingelum
* 21 maart en 18 april Boksum, Blessum, Deinum, Ritsumasyl, Marsum

Ophalen van snoeihout

Leg op de bovenstaande maandagen het snoeihout aan de weg. In deze week halen wij het snoeihout bij u op. U kunt snoeihout ook gratis bij de milieustraat inleveren. De milieustraat is gevestigd aan de Seerob 23 te Stiens en is open op maandag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur en op zaterdag van
09.00-13.00 uur.

Aanbiedregels voor de snoeihoutronde:

* Snoeiafval alleen op de maandagen aanbieden
* Bundel het tak- en snoeihout in bundels van maximaal 3 meter lengte
* Takken moeten met touw worden gebundeld (niet met ijzerdraad of plastic)
* Hoeveelheden meer dan 1 m^3 mag u los aanbieden
* Hoeveelheden mogen niet groter zijn dan 5 m^3
* Boomstobben en wortels van struiken op voorwaarde dat ze van grond zijn ontdaan en kleiner dan O/ 30cm (grotere stobben kunnen tegen betaling opgehaald worden)
* Leg de bundels zodanig langs de openbare weg dat ze zichtbaar, verkeersveilig en gemakkelijk door de vrachtauto opgehaald kunnen worden. Let u er op dat brandkranen beschikbaar blijven
* Het afval van het ruimen van complete tuinen wordt niet door de gemeente afgevoerd!

Let op

Takken en snoeihout dat niet aan de bovenstaande aanbiedregels voldoet, wordt niet opgehaald. U bent dan zelf verantwoordelijk voor het afvoeren ervan.

Deze actie is een mooie gelegenheid om eens kritisch te kijken naar uw heg of bomen die direct grenzen aan het gemeentelijk trottoir. Overhangend groen is vooral voor mensen die slecht ter been zijn of wandelen met een kinderwagen hinderlijk. Daarom verzoeken wij u hier naar te kijken en zo
nodig de heggen en bomen te snoeien. Dit snoeihout kan dan meteen met de actie meegenomen worden. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met de afdeling Romte, telefoon (0518) 45 29 00.