Gemeente gaat met klankbordgroep van direct omwonenden Schakenbosch ..


Voorleeshulp

24 februari 2016 - Vandaag heeft een loting plaatsgevonden uit de 105 aanmeldingen die de gemeente heeft ontvangen voor een klankbordgroepbijeenkomst over het toekomstige asielzoekerscentrum (azc) op het terrein van Schakenbosch. De omwonenden die zich hebben aangemeld, hebben uitsluitsel
ontvangen over hun deelname.

Voor deze loting zijn de omliggende straten rondom Schakenbosch opgedeeld in deelgebieden, zodat er een evenwichtige spreiding van mensen uit de directe omgeving aanwezig kan zijn. De verdeling, op basis van de aantallen aanmeldingen per deelgebied, is als volgt:

o 5 omwonenden uit deelgebied Duivenvoorde
o 12 omwonenden uit deelgebied Prinsenhof
o 4 omwonenden uit deelgebied `t Lien
o 2 omwonenden van de Veursestraatweg/Parnashofweg
o 2 omwonenden van Schakenbosch en het buitengebied

Kaartje met verdeling per deelgebied

Tijdens de klankbordgroepbijeenkomst wil de gemeente in gesprek over een aantal specifieke onderwerpen die onderdeel uitmaken van de afspraken tussen het COA en de gemeente. Deze afspraken worden vastgelegd in een bestuursovereenkomst die op dit moment in de maak is. Om een goed gesprek
mogelijk te maken, heeft de gemeente in haar uitnodigingsbrief aangegeven maximaal 25 direct omwonenden uit te nodigen voor de klankbordgroep.

De aandachtspunten die de klankbordgroepbijeenkomst oplevert, vormen een advies voor de gemeente bij het maken van de afspraken met het COA. Omwonenden die niet zijn ingeloot, kunnen digitaal een reactie geven aan de gemeente. Ook deze reacties vormen een advies voor de gemeente.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief of bekijk het overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden.