Extrema Outdoor kondigt reeks namen voor bizarre locatie aan

woensdag 24 februari 2016 10:39 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Extrema Outdoor BV

Eindhoven, 24-02-2016

Het programma van Extrema Outdoor krijgt een Frans tintje. Mr. Oizo, Busy P, Para One en Boston Bun zijn de eerste namen van het verhuisde Quartz-podium. De laatste drie DJ's vormen samen de Ed Banger House Party. Het is de vierde en laatste bekendmaking voordat het volledige programma van het Brabantse festival eind maart naar buiten wordt gebracht.

De locatie is uniek. In een betonnen, overdekte parkeergarage bij recreatiestrand Aquabest wordt een ondergrondse sfeer neergezet die doet denken aan de vroegere warehouse raves. Special effects, zinderende lichtshows en een ijzersterke line-up zorgen ervoor dat de bezoeker ogen en oren tekort komt. Deze zowel bizarre als stoere omgeving is de nieuwe locatie van het Quartz-podium, het vierde podium dat Extrema Outdoor naar buiten brengt. En daar horen natuurlijk nieuwe namen bij. Te beginnen met Mr. Oizo.

Quentin Dupieux heeft het er maar druk mee. Naast zijn werk als filmmaker vindt de Fransman zo nu en dan ook nog tijd om als Mr. Oizo de wereld over te reizen. Zijn track Flat Beat werd in het Europa van 1999 een grote hit, maar zeventien jaar later is de DJ/Producer nog steeds actueler dan ooit. Recentelijk bracht Mr. Oizo nog samen met zangeres Charli XCX het nummer Hand In The Fire uit, welke ook te vinden is op zijn gloednieuwe en gelijknamige EP. Deze zomer staat Mr. Oizo op de Quartz Stage van Extrema Outdoor.

Ed Banger House Party

Een andere artiest op de Quartz Stage is Busy P. Samen met Para One en Boston Bun treedt hij op onder de naam Ed Banger House Party. Achter de artiestennaam Busy P gaat Pedro Winter schuil, een prominent figuur binnen de Franse muziekindustrie. Naast twaalf jaar manager te zijn geweest van onder meer Daft Punk, heeft Pedro Winter ook zijn eigen label: het in 2002 opgerichte Ed Banger Records. Alsof dat nog niet genoeg is, is Busy P radio-dj en reist hij als artiest de wereld over voor shows in de grootste clubs en op de bekendste festivals.

Para One - de tweede naam van de Ed Banger House Party - werd bekend als een van de producers van de Franse rapgroep TTC. Later vormde hij samen met medeproducer Tacteel het electro-duo Fuck-A-Loop, maar tegenwoordig opereert hij solo onder de naam Para One. Met zijn remix van het nummer Grateful Days van de Japanse popster Ayumi Hamasaki scoorde Para One een groot commercieel succes.

Het trio wordt gecomplementeerd door Thibaud Noyer, beter bekend als Boston Bun. In eigen land weet de producer al sinds de release van zijn debuut EP Housecall de aandacht te trekken, maar ook internationaal gaat hem dit goed af. Zijn tweede EP werd veelvuldig gedraaid op verschillende grote radiostations en door een aantal bekende dj's in de electroscene, waaronder Duke Dumont, 2ManyDJs en Boys Noize.

Volledige line-up volgt 23 maart

De Quartz Stage is het vierde podium dat Extrema Outdoor bekendmaakt. Eerder werden Carl Cox & Friends, de ANTS Stage met Matthias Tanzmann en Route 94, de Back To Love Stage met Benny Rodrigues, Dimitri en Victor Coral al bekendgemaakt. Daarnaast gaf de Brabantse organisator onlangs een Valentijnscadeau weg in de vorm van houselegende Danny Tenaglia. Op 23 maart volgt de bekendmaking van de volledige line-up.

In totaal programmeert Extrema Outdoor vijf grote muziekarea's. Buiten deze vijf area's is er ook voldoende te beleven. Funtainment met en zonder muziek, theater, performance, loungen aan het een kilometer lange zandstrand en heerlijk eten en drinken zorgen ervoor dat de bezoeker niets tekort komt. Extrema Outdoor vindt plaats op 9 juli 2016 aan recreatiestrand Aquabest, nabij Eindhoven.

Line-up tot nu toe

Carl Cox & Friends met Carl Cox

Back to Love met Benny Rodrigues, Dimitri en Victor Coral

ANTS met Matthias Tanzmann en Route 94

Danny Tenaglia

Quartz Stage met Mr. Oizo, Busy P, Para One en Boston Bun

*

*

*

*