FloraHolland - Vlisco stoffen en grote planten zijn hot in Rijksmuseum


22 februari 2016Royal Floraholland Grplantenrijks IMAG4791

Voor het eerst in de geschiedenis van het Rijksmuseum sieren grote groene planten het Atrium van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Op vrijdag 19 februari 2016 is de modetentoonstelling 'Catwalk' in het Rijksmuseum geopend. Vormgegeven door topfotograaf Erwin Olaf.

Patronen Event

De avond voor de opening vond het Patronen Event plaats. Dit Event vindt jaarlijks plaats om de Patronen (bedrijven en personen die het Rijksmuseum steunen) te danken voor hun steun. Zoals elk jaar was dit evenement de avond voor de officiele opening van de tentoonstelling, zodat de Patronen
de preview hebben.

Een unieke gebeurtenis

Voor het Patronen Event van 2016 hebben Prinses Marilene van Oranje en Stephanie Drabbe van de Vrienden van het Rijksmuseum jong talent Merel Bos benaderd om haar afstudeercollectie te laten zien. Zes modellen showden tijdens de ontvangst in het Atrium deze kleurrijke afstudeercollectie van
Vlisco stoffen, dit keer omringd door grote groene planten. Een unieke gebeurtenis want er stonder nog nooit eerder planten in het Rijksmuseum.

Planten zijn ook in de mode

De inrichting voor het Patronen Event werd gemaakt in de kleuren van de Catwalk tentoonstelling, met details van Vlisco stoffen. Royal FloraHolland directeur Lucas Vos zag een kans om de mooie producten van onze kwekers onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Hij bood de prinses
hulp aan bij de aankleding. Planten zijn namelijk ook "in de mode", aldus Lucas. De grote groene planten in het Rijksmuseum zijn met medewerking van Waterdrinker en kwekerij Fach Jan mogelijk gemaakt.

Onderdeel van de strategie

Op deze manier de mooie producten van onze kwekers onder de aandacht brengen, past in de strategie van Royal FloraHolland. Meer mensen in contact brengen met onze producten, zodat ze in de toekomst meer geld besteden aan bloemen en planten.

De modetentoonstelling "Catwalk" is nog tot en met 16 mei 2016 te bezichtigen in het Rijksmuseum.

* Lees meer over de modetentoonstelling op www.Rijksmuseum.nl.