Carnaval


17-02-2016 Carnaval blijft een groots feest waar ook de burgemeester van de gemeente Drechterland de sleutel elk jaar voor overdraagt. Carnavalsverenigingen De Blockeniers en De leste Stuiver waren weer van de partij!

Mr. Spigtschool Hoogkarspel

De Mr. Spigtschool viert met de kinderen elk jaar carnaval op de vrijdag voor het carnavalsweekend. De raad van elf van de Mr. Spigtschool halen dan de burgemeester en zijn echtgenote op bij het gemeentehuis. In het gemeentehuis draagt de burgemeester dan de sleutel over van 'het Reigerskot',
schoolnaam van de Mr. Spigtschool in carnavalstijd.

Na de muzikale optocht van het gemeentehuis naar de Mr. Spigtschool gingen ze allen naar binnen.
Om 09.30 uur begon de Spigtboemshow voor de onderbouw. De burgemeester en zijn echtgenote hebben genoten van alle mooie optredens, die gejureerd werden door de raad van elf.



Sleuteloverdracht 6 februari 2016

Zaterdag 6 februari was het weer een dolle boel in het gemeentehuis. De verenigingen De Leste Stuiver en de Blockeniers kwamen naar het Raadhuisplein voor de officiele sleuteloverdracht.
Naast de prinsen De Blockeniers en De Leste Stuiver waren ook de jeugdprins aanwezig. Voordat de sleutels werden overhandigd spraken de Jeugdprins en de Prinsen hun woordje uit waar de burgemeester vervolgens op antwoordde.

De bijeenkomst werd muzikaal omlijst door een optreden van Blaaskapel de Bloknoten.

17-02-2016
Thema Nieuws, Drechternieuws