Einzelgaengeroptocht live op L1 TV


De Einzelgaengeroptocht is op zondag 15 maart vanaf 14:00 uur live te zien op L1 TV.

De optocht door Rimburg (gemeente Landgraaf), wordt georganiseerd door C.V.de Wespelle, in samenwerking met L1 en de gemeente Landgraaf. De optocht start om 13:30 uur.

De organisatie verwelkomt 111 einzelgaenger, eenlingen en faatse uit heel Limburg in de historische dorpskern van Rimburg, waar een optochtroute van ongeveer 1 km is uitgezet.

De route loopt via de Kapelweien, Broekhuizenstraat en Rinckberg naar de Palenbergerweg, waar de camera's van L1 staan opgesteld.

Ruud Kleinen presenteert de uitzending, het optochtcommentaar wordt verzorgd door Tom Doesborg, die wordt bijgestaan door juryleden Roger Lataster en Robert Janssen. Voor het eerst wordt er ook gewerkt met een cafejury, met als basis Mechelen, waar de Einzelgaengeroptocht 2017 plaatsvindt.

"Het is goed om te merken dat we ook veel nieuwe gezichten mogen verwelkomen als deelnemer ", vertelt vastelaoves-redacteur Tom Doesborg. "Ik ben benieuwd of deze mensen de creativiteit in thema's maar een nog hoger niveau gaan tillen dan vorig jaar".

De organisatie vraagt publiek uit de omgeving om te voet en per fiets naar Rimburg te komen. Parkeren van auto's kan langs de Rimburgerweg, op bedrijventerrein Julia (Nievelsteenstraat Kerkrade) of in de Duitse buurgemeente Uebach-Palenberg (kruispunt Grenzweg/Marienstrasse).

Bij slecht weer kan de uitzending op groot scherm gevolgd worden in zaal d'r Eck, die aan het eind van de optochtroute ligt. Hier is na afloop van de optocht ook een afterparty met optredens van onder meer Ummer d'r Letste en Koelsch Platt.

Uitzendtijden:
Zondag 15 maart | 14:00 uur (live) | 22:05 uur (samenvatting)

Foto: Wendy Vluggen