Rector Torfs leest voor in kinderdagverblijf - KU Leuven

25 FEB 16. Tijdens de Week van de Vrijwilliger steekt het iCare-team van de KU Leuven een tandje bij. Zij roepen studenten en personeel op om bijvoorbeeld te koken voor daklozen bij Poverello of klusjes op te knappen in de buurtcentra van Leuven. Ook rector Rik Torfs draagt een steentje bij. Hij zal op 29 februari verhalen voorlezen aan de kinderen in het Kinderdagverblijf Kabouterberg.

In de week van 27 februari tot 6 maart zet ook de KU Leuven haar vrijwilligers extra in de bloemetjes. Studenten en personeel kunnen hun favoriete vrijwilliger nomineren. Het iCare-team zoekt hen op en verrast hen met een leuk cadeau. Vorig jaar ging dat zo: http://www.kuleuven.be/icare/icareNL/wat-doen-we/index. Op het einde van de Week van de Vrijwilliger bedankt de KU Leuven al haar vrijwilligers met een ontbijt en een receptie. Meer informatie onderaan deze pagina: http://www.kuleuven.be/icare/icarefeest.

Daarnaast roept de universiteit ook studenten en personeel die nog geen vrijwilliger zijn op om de handen uit de mouwen te steken. Op http://www.kuleuven.be/icare/icarefeest/klusjes-icare-2016 verzamelt iCare alle klusjes waaruit vrijwilligers kunnen kiezen. Het aanbod omvat onder andere gaan schaatsen met kinderen uit een sociale woonwijk, koken voor daklozen bij Poverello, de kerk van de Universitaire Parochie een poetsbeurt geven, de tuin van de Zusters van de Jacht klaar maken voor de zomer of enkele klusjes bij de buurtcentra van Leuven. Rector Torfs geeft het goede voorbeeld en leest verhalen voor in kinderdagverblijf Kabouterberg.

U bent van harte welkom om samen met de kinderen naar de verhalen van de rector te komen luisteren.

Meer informatie over iCare op http://www.kuleuven.be/icare/icarefeest/iCare.

Praktisch:

29 februari 2016, 10u30

Kinderdagverblijf Kabouterberg

Herestraat 49, Leuven

(zie ook http://www.kuleuven.be/faciliteiten/algemeen-beheer/kinderdagverblijven/kabouterberg/ligging)