Winkelpand op hoek Markt en Hinthamerstraat ingestort


28 februari 2016
Foto van Markt

Zaterdagavond 27 februari is het winkelpand op de hoek van de Markt en de Hinthamerstraat even voor 23.00 uur ingestort. In het pand waren geen personen aanwezig. Een zoekactie met speurhonden heeft bevestigd dat er geen slachtoffers zijn.

Burgemeester Ton Rombouts: "Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen afgelopen nacht bij de instorting van het winkelpand. Verder is het te betreuren dat een gezichtsbepalend pand aan de Markt is verdwenen en dat er schade is ontstaan."

Onderzoek

De burgemeester geeft aan dat er een onderzoek gestart wordt naar wat er precies in de vestiging is gebeurd. Dit onderzoek moet uitwijzen wat er aan inpandige werkzaamheden heeft plaatsgevonden. Ook moet blijken of er een vergunning nodig was. Er is contact met de opdrachtgever en de aannemer
en er volgen nadere gesprekken.

Omwonenden

De omwonenden ontvingen vannacht een brief vanuit de gemeente. Ook vandaag kregen zij aanvullende informatie vanuit de gemeente 's-Hertogenbosch over de voortgang. De winkel in het pand van De Kleine Winst blijft voorlopig gesloten. Dat geldt ook voor de Febo aan de Hinthamerstraat.

Maatregelen in de omgeving

Rondom het ingestorte winkelpand zijn hekken geplaatst om het gebied af te schermen. Winkelend publiek kan er wel langs. Het puin kan nu nog niet opgeruimd worden, omdat dat schade kan geven aan de belendende panden. Eerst wordt onderzoek gedaan, dan wordt opgeruimd. Pas als dat gebeurd is,
worden de belendende panden gestut.

Lichtshow op de Markt

Burgemeester Rombouts verwacht dat morgen, in overleg met Stichting Jheronimus Bosch 500, wordt besloten dat de lichtshow op de Markt wordt uitgesteld.