Gemeentelijke belasting


Geplaatst op vrijdag 26 februari 2016

Aanslagbiljet

Op het aanslagbiljet staat de onroerende zaakbelasting (OZB), rioolheffing en de hondenbelasting. U moet het aanslagbiljet bewaren. De WOZ-waarde die erop staat, hebt u nodig voor de aangifte inkomstenbelasting van de Belastingdienst over 2015.

WOZ beschikking op aanslagbiljet

In 2016 is de waarde van uw onroerende zaak opnieuw bepaald. De waarde is vastgesteld naar de waardepeildatum 1 januari 2015 en geldt voor het belastingjaar 2016.

Taxatieverslag

Bent u het niet eens met de hoogte van de WOZ-waarde? Lees eerst het taxatieverslag. Download het taxatieverslag via de website met het aanslagnummer en het aanslagbedrag (zonder komma). In dit verslag staat uitgelegd hoe de waarde is bepaald.
Hebt u problemen met het opvragen van het taxatieverslag? Dan kunt u deze opvragen door een e-mail met uw naam, adres, geboortedatum en BSN (Burgerservicenummer) te sturen naar gemeente@someren.nl.

Bezwaar WOZ-aanslag

Vindt u de WOZ-waarde toch te hoog, neemt u dan eerst contact op met het team Belastingen. Dat voorkomt dat u een bezwaarschrift moet schrijven. We nemen dan samen met u het aanslagbiljet en de WOZ-waarde door. Komen we er niet uit, dan kunt u alsnog bezwaar maken. U maakt binnen zes weken na
dagtekening schriftelijk bezwaar bij de heffingsambtenaar van de gemeente. Let op! Hiermee krijgt u geen uitstel van betaling.

Verloop bezwaarschrift

Zodra wij uw bezwaarschrift hebben ontvangen, ontvangt u binnen 5 werkdagen een bevestiging. Voor het einde van het jaar ontvangt u een uitspraak op dit bezwaarschrift.

Automatische incasso

Als u gebruik maakt van automatische incasso, wordt het belastingbedrag voor 2016 in zes maandelijkse termijnen afgeschreven op de volgende vervaldata: 31 maart, 30 april, 31 mei, 30 juni, 31 juli en 31 augustus 2016.

Geen automatische incasso

Als u de gemeente niet hebt gemachtigd voor automatische incasso, dan zitten er bij het aanslagbiljet twee acceptgiro's voor twee betaaltermijnen. Op de eerste vervaldatum 31 maart 2016 moet de helft van de aanslag betaald zijn. Het restant moet zijn betaald op de tweede vervaldatum 31 mei
2016. U kunt het bedrag van de aanslag ook ineens betalen.

Meer informatie

In de folder (PDF, 111 kB) vindt u informatie over uw aanslag. Daarnaast kunt u uw vragen mailen naar
gemeente@someren.nl of contact opnemen via telefoonnummer (0493) 494 888.