Informatieavond Rijkswaterstaat over programma Stroomlijn - gemeente..


Woensdag 2 maart is er voor de inwoners van Heerde en Hattem een informatieavond over het Rijkswaterstaat-programma Stroomlijn.

De bijeenkomst vindt plaats in het Dorpshuis in De Heerd, (Griftstraat 8, Heerde). Zaal open: 19.00 uur. Start: 19.15 uur. Iedereen is welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Na een korte toelichting op het programma Stroomlijn kunt u zich aan de hand van brochures en kaarten op de hoogte stellen van de plannen voor de uiterwaarden bij u in de buurt.

Minder begroeiing, minder kans op overstroming

In opdracht van Rijkswaterstaat en in afstemming met eigenaren en beheerders van de uiterwaarden gaat uitvoerder Courant aan de slag om op een aantal plaatsen langs de IJssel de begroeiing te verwijderen, daar waar de rivier het hardst stroomt bij hoogwater.

Zorgvuldige aanpak

Waardevolle heggen en monumentale bomen blijven behouden. Ook houden ze rekening met beschermde dier- en plantensoorten en het broedseizoen.

Kijk voor informatie over programma Stroomlijn op www.stroomlijnijssel.nl en www.rijkswaterstaat.nl/stroomlijn. Het nummer van de landelijke informatielijn is 0800-8002.