Terugkeerders in file door Duitse grenscontrole


29 februari 2016, 13:52

Nederlandse wintersporters die komend weekend terugkeren uit Oostenrijk moeten opnieuw rekening houden met vertraging. Door Duitse grenscontroles zullen lange rijen ontstaan.

De wachttijden kunnen zaterdag op het hoogtepunt oplopen tot meer dan een uur. Afgelopen zaterdag zag de VID een recordlange grensfile van bijna 20 kilometer. Deze file ontstond op de grensovergang tussen Innsbruck en Munchen (A12). Deze snelweg wikkelt veel wintersportverkeer uit Tirol af en
is daarom erg druk. De grens oversteken vanaf Salzburg over de Oostenrijkse A10 gaat al net zo moeizaam. Daar ontstaan zaterdag net als op de A12 files, zo verwacht de VID.

Meer grenscontrole?

Als we Duitse media mogen geloven zijn we nog niet van de Duitse grenscontroles af. De deelstaat Beieren bereid zich voor op een volledige sluiting van de grens met Oostenrijk. Dit zou betekenen dat nog meer (snelweg)overgangen gecontroleerd gaan worden. Of het ook echt zover gaat komen hangt
af van politieke ontwikkelingen. De deelstaat Beieren kan namelijk niet zelfstandig dit besluit nemen. Daarvoor is landelijke ondersteuning nodig en die ontbreekt vooralsnog, zo bericht Die Zeit.

Foto: (c) VID