Brandweer redt vrouw bij brand in Den Haag


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Brandweer redt vrouw bij brand in Den Haag

29 februari 2016 - Den Haag

Even na half een vanmiddag is er door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in een flatwoning aan de Kornalijnhorst in Den Haag. In de woning trof de brandweer een vrouw aan, die ze hebben gered.

De brand is ontstaan op de 6e etage van een flat aan de Kornalijnhorst in Den Haag. Een boven buurvrouw ontdekte de brand en belde 1-1-2. De brandweer is met twee blusvoertuigen en een hoogwerker naar het brandadres gereden. In de woning trof de brandweer een vrouw aan, die ze uit de woning
hebben gered. Het aanwezige ambulancepersoneel heeft zich om het slachtoffer ontfermd. Artsen van de traumahelikopter zijn kort aanwezig geweest. Het slachtoffer is per ambulance, onder motorbegeleiding van de politie, naar een ziekenhuis gebracht.

De brand zelf was snel onder controle. De brandweer heeft tijdelijk een aantal omliggende woningen moeten ontruimen in verband met de rook die bij de brand vrij kwam. Bewoners van deze woningen konden na enige tijd terug hun woning in.



Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.



Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
Judith Kessels
E-mailadres
pers@vrh.nl
Telefoon
06 5530 1656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]