Verkeershinder A27 in Flevoland


29 februari 2016

Verkeershinder A27 in Flevoland

De A27 tussen Stichtse Brug en knooppunt Almere wordt grondig gerenoveerd. Begin maart wordt gestart met de renovatie van het laatste wegvak, tussen aansluiting 36 Almere-Haven en aansluiting 37 Almere-Hout. Het verkeer moet rekening houden met enkele nachtafsluitingen.

Verkeershinder

In de periode van 3 maart tot en met 8 juni wordt al het verkeer over een rijbaan geleid, twee versmalde rijstroken in de richting van Utrecht en twee richting Almere. Daarmee wordt de doorstroming niet belemmerd en de verkeershinder tijdens de werkzaamheden tot een minimum beperkt. Vanuit
oogpunt van veiligheid geldt op de versmalde rijstroken een snelheidsbeperking van 70 km/uur.

Het verkeer moet rekening houden met enkele afsluitingen van 20.00 uur `s avonds tot de volgende morgen 06.00 uur.

A27 van Almere/Lelystad richting Utrecht tussen knooppunt Almere tot afrit

Almere-Haven (36)

* Woensdagavond 2 maart - donderdagochtend 3 maart
* Woensdagavond 13 april - donderdagochtend 14 april

A27 van Utrecht richting Almere/Lelystad tussen oprit Almere-Haven (36) tot knooppunt Almere

* Woensdagavond 2 maart - donderdagochtend 3 maart
* Woensdagavond 13 april - donderdagochtend 14 april

In verband met werkzaamheden aan de op- en afrit Almere-Hout (37) wordt deze een weekend afgesloten van vrijdag 20.00 uur 's avonds tot maandagochtend 06.00 uur:

* Vrijdagavond 8 april - maandagochtend 11 april, afrit 37 richting Almere
* Vrijdagavond 20 mei - maandagochtend 23 mei, oprit 37 richting Utrecht

Voor de zomer wordt het wegvak voorzien van zeer open asfaltbeton (ZOAB). Tegelijkertijd wordt de rechter rijstrook richting Utrecht, tussen Almere-Haven (36) en Almere-Hout (37), voorzien van een nieuwe laag ZOAB. Dit wegvak van een kilometer wordt door weggebruikers als oncomfortabel
ervaren.

Na afronding van alle werkzaamheden is de renovatie van de A27 tussen Stichtse Brug en knooppunt Almere volledig afgerond. Het gehele trace is dan voorzien van een nieuwe flexibele fundering, zodat scheurvorming in de toekomst tot een minimum wordt beperkt.

Borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden mogelijk uitlopen of worden uitgesteld.