Italiaanse BumaStemra beboet kapper om ringtone

Radio | ma 29 feb 2016

Redactie Lammert de Bruin

De Italiaanse evenknie van de Buma/Stemra heeft tijdens een controle in een kapsalon de kapper beboet vanwege het afgaan van zijn ringtone.

De kapper draait al jaren geen muziek meer in zijn zaak omdat hij de kosten ervoor (71 euro) te hoog vindt. Maar net toen er een controleur op bezoek kwam bij Giuseppe Laiso werd hij gebeld en schalde zijn ringtone door de kapsalon: 'Love to love you Baby' van Donna Summer. Volgens de inspecteur (wiens ogen volgens de kapper begonnen te fonkelen) knalde deze disco-classic door de speakers in zijn zaak en dus moet de kapper een boete betalen.

De inspecteur vroeg Laiso nog wel of hij zijn smartphone niet gebruikte om muziek te spelen in zijn zaak. De kapper ontkende maar de controleur wilde hem niet geloven en gaf hem een boete.

De kapper is verbolgen en niet van plan om te betalen. "We hebben nog geluk gehad dat de smartphone van mijn vrouw niet overging anders zou de inspecteur ook nog het deuntje van 'A Fistfull of Dollars' gehoord hebben." Guiseppe heeft ook besloten om het zekere voor het onzekere te nemen: "Ik ga voortaan ook geen liedjes meer fluiten tijdens de werkuren."