Helft van de Nederlanders betaalt teveel premie voor autoverzekering


Utrecht, 20160229 -- Goedkoopsteautoverzekering.net heeft een onderzoek uitgevoerd om erachter komen hoeveel wij, als Nederlanders, kunnen besparen op onze autoverzekering. De vragenlijst is ingevuld door 1000 automobilisten. Uit het onderzoek kwamen opmerkelijke resultaten, maar liefst 53 procent van de Nederlanders betaald stelselmatig teveel voor de autoverzekering.

Tijdens het doorlopen van het onderzoek hebben de respondenten hun huidige premie van de autoverzekering vergeleken met andere aanbieders. Daaruit bleek dat 53 procent van de Nederlanders per betaaldmoment teveel betaald.  25 procent kan namelijk al maximaal €5 per maand goedkoper uitkomen. Men geeft dus op jaarbasis minimaal €60 teveel uit aan de autoverzekering.

Een ander opmerkelijke uitkomst is, is dat vooral jongeren een goedkopere autoverzekering kunnen afsluiten. Zo blijkt dat maar liefst 70 procent van de 18-24 jarigen kan besparen op de autoverzekering tegenover 37 procent van de 67-plussers.

Ook is het opvallend dat bezitters van auto’s in de hogere prijsklassen het meest kunnen besparen op de autoverzekering. Wanneer we de Mercedes-Benz rijders al voorbeeld nemen blijkt dat zij €180 per jaar op de autoverzekering kunnen besparen.

Tot slot blijkt uit het onderzoek dat personen welke jaarlijks de meeste kilometers maken ook het meeste kunnen besparen op de autoverzekering. Deze resultaten zijn confronterend en mogen een belangrijke boodschap met zich meebrengen: blijf constant autoverzekeringen vergelijken, een goedkopere autoverzekering is ophanden.