Subsidie voor verduurzaming jonge landbouwers


Laatste update: 3 maart 2016.

Landbouwers jonger dan 40 jaar uit onze gemeente kunnen vanaf 1 maart 30 procent subsidie krijgen op specifieke investeringen zoals zonnepanelen, warmtekrachtinstallaties en mestvergisters tot maximaal 20.000 euro per bedrijf.

Hiervoor kunnen zij zich inschrijven voor de regeling `Fysieke investeringen in verduurzaming van agrarische ondernemingen van jonge landbouwers'.

De regeling stimuleert dat jonge boeren na bedrijfsovername kunnen investeren in verduurzaming van hun bedrijven. Hiermee dragen ze bij aan een beter milieu een bestendig klimaat, dierenwelzijn, volks- en diergezondheid, landschap, ruimtelijke kwaliteit of biodiversiteit. Dit kunnen ze
bijvoorbeeld doen door goederen die al op het bedrijf aanwezig waren te vervangen. Investeringen die alleen of hoofdzakelijk gericht zijn op de verbetering van de rentabiliteit, komen niet in aanmerking.

Subsidie

De subsidie is maximaal EUR 20.000,-. Om voor de regeling in aanmerking te komen investeert u minimaal EUR20.000 euro in een van de maatregelen. De subsidie wordt verstrekt via het PlattelandsOntwikkelingsProgramma 2014-2020 (POP3). Hiermee geeft Europa in Gelderland een kwaliteitsimpuls aan
het platteland, zodat het innoveert en verduurzaamt.

Voorwaarden

Kijk op www.gelderland.nl voor gedetailleerde informatie over de voorwaarden en voor welk type fysieke investering u in aanmerking komt. Voor vragen kunt u terecht bij het Provincieloket, telefoon 026-3599999.

Aanvragen

Dien uw aanvraag in via het webportaal op www.RVO.nl. Zorg dat uw aanvraag uiterlijk 15 april 2016 binnen is bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). RVO voert de beoordeling en toetsing van de aanvragen uit. Ook de uitbetaling van POP3 subsidie vindt plaats door RVO.