Vernieuwing Floreffestraat en Boerenkamplaan/Kerkstraat/Loovebaan


Geplaatst op donderdag 03 maart 2016

Dit voorjaar staat de vernieuwing van de Floreffestraat op de planning. Het gaat om het gedeelte vanaf de Vaarselstraat tot aan de Postelstraat. De huidige bestrating zorgt voor overlast in de vorm van trillingen en is aan vervanging toe. Met deze vervanging brengen we ook de geluidsoverlast
terug door toepassing van geluid-reducerende straatstenen. Ook krijgt de Floreffestraat fietssuggestiestroken en een gewijzigd wegprofiel, dit kunt u zien op het ontwerp (PDF, 702 kB).

Aansluitend wordt de aanpassing van het weggedeelte Loovebaan- Kerkstraat - Boerenkamplaan uitgevoerd. Door de aanleg van de Hooghoefweg, heeft dit weggedeelte een andere functie gekregen, hier wordt de inrichting op aangepast. De weg krijgt fietssuggestiestroken en wordt smaller. In het
gedeelte van de Kerkstraat komen net als in de Floreffestraat geluid-reducerende stenen.

Er worden ook rioleringswerkzaamheden uitgevoerd. In de Loovebaan wordt een nieuw regenwaterriool aangelegd en in de Kerkstraat worden lokaal infiltratievoorzieningen aangebracht, dit alles is te zien op het ontwerp (PDF, 572 kB).


Voorlopige planning

De voorlopige planning van de werkzaamheden is hieronder aangegeven. De definitieve uitvoeringsplanning stelt de aannemer in overleg met de gemeente Someren op. Deze vindt u binnenkort op deze website.

o maart - juni 2016: Floreffestraat
o juli 2016: kruisingsvlak Kerkstraat-Keizerstraat
o september - november 2016: Loovebaan - Kerkstraat - Boerenkamplaan

Subsidie

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Noord-Brabant.